Είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κάνουν μια δική τους επιλογή.
Οι μελλοθάνατοι στις αμερικανικές φυλακές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το τελευταίο τους γεύμα κι ενώ κάποιοι δεν δίνουν και τόση σημασία, με δεδομένο το επερχόμενο τέλος, άλλοι κάνουν ασυνήθιστες επιλογές.

Ο William Happ που εκτελέστηκε πρόσφατα στη Φλόριντα ζήτησε λίγο πριν ένα κουτί σοκολατάκια και παγωτό.

\"\" \"\"

Ο Arthur Rutherford, καταδικασμένος για δολοφονία, που εκτελέστηκε το 2006 είχε ζητήσει τηγανητό ψάρι με τηγανητές πράσινες τομάτες και τσάι.

\"\" \"\"

Ο Clarence Hill, δολοφόνος αστυνομικού. είχε ζητήσει τάκος, όπως και ο Angel Nieves Diaz που σκότωσε τον ιδιοκτήτη strip club στο Μαϊάμι την ώρα που οι συνεργοί του τον έκλεβαν.

Ο Oba Chandler, που βίασε και σκότωσε μια γυναίκα από το Οχάιο και τις έφηβες κόρες της απλά και μόνο επειδή έτυχε να του ζητήσουν οδηγίες για να φτάσουν στον προορισμό τους, εκτελέστηκε το 1989.

Είχε ζητήσει να φάει σάντουιτς με σαλάμι και φυστικοβούτυρο.

\"\" \"\"

Ο John Spenkelink ήταν το 1979 ο πρώτος κατάδικος που εκτελείτο μετά την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Φλόριντα. Η τελευταία του επιθυμία ήταν ουίσκι Jack Daniels.

\"\" \"\"

Οι επτά φόνοι της Aileen Wuornos έγιναν γνωστοί από την ταινία του 2003 «Monster». Η ίδια είχε ωστόσο εκτελεστεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Είχε αρνηθεί να φάει κάποιο τελευταίο γεύμα και ήπιε μόνο έναν καφέ εννιά ώρες πριν την εφαρμογή της ποινής της.

\"\" \"\"

Ο Allen Lee Davis δολοφόνησε μια έγκυο γυναίκα και τις δυο μικρές κόρες της το 1982. Λίγο πριν εκτελεστεί επέλεξε να φάει αστακό, τηγανητές ντομάτες, γαρίδες και σκορδόψωμο.

\"\" \"\"

Σύμφωνα με την Daily Mail που κάνει αυτή την ανασκόπηση, το κάθε γεύμα των μελλοθανάτων μπορεί να έχει κόστος έως 40 ευρώ ενώ από τον Spenkelink και μετά δεν επιτρέπεται το αλκοόλ.

Ό,τι κι αν επιλέξουν να φάνε πάντως, οι μελλοθάνατοι το τρώνε με το λεγόμενο «spork», το εικονιζόμενο κουταλο-πίρουνο.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook