Σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών σημειώθηκε 231 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας, (στις 20.10) ώρα Ελλάδας) όπως ανακοίνωσαν το USGS και η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία αντίστοιχα.

Αρχικά το USGS είχε αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, ενώ στη συνέχεια διόρθωσε την εκτίμησή της σε 7,3. Η δημόσια τηλεόραση NHK της Ιαπωνίας μετέδωσε ότι είχε μικρότερο μέγεθος, 6,8 βαθμών. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμών.

Φόβος για τσουνάμι

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι το οποίο αναμενόταν στη Φουκουσίμα, αλλά και σε ακόμη τέσσερις περιοχές στα ανατολικά παράλια. Πρόκειται ωστόσο για «κίτρινο» συναγερμό, γεγονός που σημαίνει ότι το μέγεθος του κύματος δεν πρόκειται να ξεπερνά το ένα μέτρο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα διέταξε την εκκένωση του προστατευτικού τοίχους δίπλα στις εγκαταστάσεις, όπως μεταδίδει η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα οι αρχές, παροτρύνουν τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε μέρη με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 475 χιλιόμετρα από το Τόκιο σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο τόσο στην κεντρική Ιαπωνία, όσο και νησί Χοκάιντο στα βόρεια της χώρας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook