Οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί Γ. Στουρνάρας και Γ. Βρούτσης αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν στην περικοπή των πρόωρων συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr πρόκειται για απόφαση του Πρωθυπουργού ο οποίος έβαλε «φρένο» στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών. Το θέμα συζητήθηκε και στις Βρυξέλλες μεταξύ του Πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Μετά από αυτή την εξέλιξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα την Τρίτη στην βουλή για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής δεν θα περιλαμβάνεται καμία ρύθμιση για τις πρόωρες συντάξεις.

«Διαρθρωτικά μέτρα θα παίρναμε και μόνοι μας για να περιορίσουμε τη σπατάλη. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η τρόικα. Το να βάλουμε οροφή στις δαπάνες των ΔΕΚΟ και να σταματήσουμε τα διοικητικά συμβούλια από τα παράλογα έξοδα είναι διαρθρωτικά μέτρα. Όπως και το ενιαίο μισθολόγιο είναι διαρθρωτικό μέτρο» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Διαρθωτικές αλλαγές

• Πάταξη της εισφοροδιαφυγής: Εντατικοί έλεγχοι και αυστηρές ποινές που θα φτάνουν μέχρι και την κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας

• Κατάργηση επικουρικών συντάξεων (Που ήδη ισχύει)

• Αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς εξαιρέσεις

• Περαιτέρω μείωση της σπατάλης στις ΔΕΚΟ

• Περικοπές μισθών στα υψηλόβαθμα στελέχη τους ευρύτερου δημόσιου τομέα.

• Εξυγίανση εν λειτουργία στα ΕΑΣ – Ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ – Αμφίβολο το μέλλον των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.

• Μείωση του προσωπικού του δημοσίου μέσω κινητικότητας και 2000 απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου

Με την επιστροφή του κυβερνητικού κλιμακίου από τις Βρυξέλλες αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη της τρόικας που θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αποκαλύψει το Real.gr στις 4 Ιουνίου. Τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται στην Αθήνα την Δευτέρα προκειμένου από την Τρίτη να ξεκινήσουν και πάλι τους ελέγχους.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook