Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

180 γρ. ζάχαρη

180 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής

4 αυγά

180 γρ. σιρόπι (απο γλυκό κάστανο) ή απλό σιρόπι

200 γρ. κάστανα, βρασμένα και χοντροαλεσμένα

2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

160 γρ. σταφίδες

100 γρ. κουκουνάρι

2 -3 κλαράκια δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το αφράτεμα.

Σ’αυτό το σημείο ρίχνουμε τα κάστανα (χοντροκομμένα), το σιρόπι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ

Και σιγά σιγά το ενσωματώνουμε στο μίγμα. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, απλώνουμε το μίγμα και απο πάνω βάζουμε τα κλαράκια του δενδρολίβανου. Ψήνουμε για 60 λεπτά της ώρας στους 170ο C.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook