Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Μεσαρά, αρχειακό υλικό από έντυπα της εποχής, το οποίο συγκέντρωσε επιμελώς η επιχείρηση «Ράδιο Μακράκη» και το παραχώρησε ευγενικά προς το Δήμο Φαιστού ο κ. Μακράκης, ώστε οι δημότες να μάθουν μέσα από σπάνια ντοκουμέντα την ιστορία της εποχής εκείνης.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και μετά τη λήξη της παρέλασης θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού στο Δήμο Φαιστού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής. Να σημειωθεί ότι την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα, να δουν από κοντά μαθητές από τα σχολεία του Δήμου καθώς και πολίτες καθημερινά κατά τις ώρες που ο Δήμος παραμένει ανοικτός για το κοινό. Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Σχετικά με την έκθεση, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη ευχαρίστησε τον κ. Μακράκη για την ευγενική παραχώρηση του αρχειακού υλικού προς το Δήμο Φαιστού, καθώς είναι ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενηθούν σπάνια αρχεία τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες να γνωρίσουν άγνωστες ίσως πτυχές από το έπος του ’40.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook