Σήμερα είναι μία άγνωστη σε πολλούς αλλά πολύ θλιβερή επέτειος για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς στο γήπεδο Αλκαζάρ της Λάρισας ένας 29χρονος καθηγητής από την Ελασσόνα, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έπεσε νεκρός μετά από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στην καρωτίδα του.

Ο καθηγητής από την Ελασσόνα που ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα ξεκίνησε από το χωριό του το ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα, ωστόσο όταν έφτασε στον σταθμό των ΚΤΕΛ είχε φύγει για μόλις πέντε λεπτά το λεωφορείο.

Ωστόσο το επόμενο για Αθήνα αναχωρούσε αργά το απόγευμα και ο 29χρονος ψάχνει τρόπο να περάσει την ώρα του.

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έχει την ατυχή έμπνευση να πάει στο Αλκαζάρ όπου διεξάγεται το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπλιώνας αγοράζει εισιτήριο και παίρνει θέση στη θύρα 1 του Αλκαζάρ.

Και ξαφνικά όλοι πάγωσαν. Ενας οπαδός του ΠΑΟΚ εκτοξεύει φωτοβολίδα προς την πλευρά των φίλων της ΑΕΛ, αυτή χτυπά στα κάγκελα, αλλάζει πορεία και καρφώνεται στην καρωτίδα του 29χρονου καθηγητή.

Ο αιμόφυρτος Μπλιώνας μεταφέρεται πάνω σε διαφημιστική πινακίδα στην καρότσα ενός αγροτικού. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο Αλκαζάρ. Λίγο αργότερα, πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο, χάνει τη μάχη και γίνεται το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα.

Ο αγώνας διεξάγεται κανονικά και μετά το τέλος του, η αστυνομία συλλαμβάνει αρκετούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δράστης αποδεικνύεται ότι είναι ένας 20χρονος ονόματι Βασίλης Θεοδωρίδης. Φυλακίζεται, αλλά η ιστορία δυστυχώς δεν αλλάζει.

\"\"

\"\"

\"\"

 iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook