Σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Υόρκη η είδηση ότι τρία μικρά αδελφάκια έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε διαμέρισμα στο Μπρονξ.

Η τραγωδία συνέβη μετά από διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή. Οι πυροσβέστες πιθανολογούν οτι την φωτιά προκάλεσαν κεριά που άναψαν στο διαμέρισμα οι γονείς των παιδιών.

Η μητέρα των αγοριών καθώς και τα δύο άλλα της παιδιά, δύο κοριτσάκια τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών αντίστοιχα, ευτυχώς σώθηκαν με εγκαύματα και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο

Η μητέρα, η 25 ετών Τασίκα, πρόλαβε και βγήκε με τα δύο κορίτσια από το διαμέρισμα ουρλιάζοντας σύμφωνα με τους γείτονες οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν μέσα γιατί η φωτιά είχε πάρει ήδη διαστάσεις.

Τα δύο αγόράκια από τον πρώτο της σύζυγο Elijah Artis, 5 ετών και Jeremiah Artis 2 ετών, και ο μικρός Michael Turner 4 μηνών, από τον δεύτερο σύντροφο της (ο οποίος ήταν ένα από τα δύο δίδυμα μωρά που γέννησε πρόσφατα η γυνάικα) κάηκαν ζωντανά.

Η οικογένεια δεν είχε ρεύμα τις τελευταίες μέρες λόγω οφειλών και ανέχειας. Ενώ ο Ερυθρός Σταυρός είχε επισκεφτεί την άπορη μητέρα δύο ημέρες πριν το συμβάν για να προσφέρει βοήθεια, αυτή δεν είχε δεχτεί να τους δει και σύμφωνα μα μαρτυρίες αγόρασε κεριά το μοιραίο βράδυ από τοπικό μπακάλικο.

Ο μπακάλης την έβαλε να τους υποσχεθεί ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει το βράδυ, αλλά προφανώς η απεγνωσμένη μητέρα δεν τον άκουσε.

Εκτός από την μητέρα και τα δύο κοριτσάκια άλλα τέσσερα άτομα από το κτίριο τραυματίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στην προσπάθεια τους να απεγκλωβιστούν από τη φωτιά.newpost.gr