Με μια λιτή τελετή το Ηράκλειο και η Δημοτική Αρχή τίμησε σήμερα τον Γιώργο Ανεμογιάννη ένα ξεχωριστό Ηρακλείωτη και ιδρυτή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά δίνοντας το όνομά του, στην Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ελευθερίας, που ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο με την προτομή του Νίκου Καζαντζάκη.

Γ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ:ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ

«Από σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, «η Ανώνυμη οδός θα ονομάζεται οδός “Γιώργου Ανεμογιάννη” και με τον τρόπο αυτό ο Δήμος τιμά ένα σπουδαίο Ηρακλειώτη του Θεάτρου και της Τέχνης με σημαντικότατο έργο που έχει αναγνωριστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και που εμπνεύστηκε ,οραματίστηκε και δημιούργησε ένα μοναδικό Μουσείο αφιερωμένο στον Μεγάλο Κρητικό Νίκο Καζαντζάκη».

«Ηταν χρέος μας αλλά και μια αναγνώριση για την μεγάλη του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο να τον τιμήσουμε μαζί με την Διεθνή Εταιρία Φίλων ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» τόνισε ο Δήμαρχος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρης Καρατζάνης , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού ο κ.Νίκος Ματζαπετάκης και

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 16 Δεκεμβρίου του 1916 και πέθανε στην Αθήνα στην 19 Οκτωβρίου του 2005. Υπήρξε μεγάλη μορφή του θεάτρου, από τους πρωτοπόρους της σκηνογραφίας, και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου.