Δεκαέξι αντάρτες «που είχαν διασυνδέσεις με οργανώσεις εχθρικές» προς το Ιράν απαγχονίστηκαν σήμερα το πρωί, μετά την επίθεση τη νύχτα κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, συνοριακοί φρουροί, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος των δικαστικών αρχών

«Δεκαέξι αντάρτες που είχαν διασυνδέσεις με οργανώσεις εχθρικές προς τις αρχές απαγχονίστηκαν σήμερα το πρωί στη φυλακή της Ζαχεντάν, (πρωτεύουσα της επαρχίας Σιστάν Μπαλουτσιστάν), σε αντίποινα για τον θάνατο των μεθοριακών φρουρών στην Σαραβάν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαρζίεχ, γενικός εισαγγελέας της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Είχαμε προειδοποιήσει τις οργανώσεις των ανταρτών ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του πληθυσμού ή μελών των δυνάμεων της τάξης δεν θα έμενε χωρίς απάντηση», πρόσθεσε.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, τουλάχιστον 17 συνοριακοί φρουροί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στα πακιστανικά σύνορα, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Ο ιρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αλί Αμπντολαχί επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και διευκρίνισε ότι αιτία για την συμπλοκή ήταν Ιρανοί, «μέλη εχθρικών οργανώσεων». Επιπλέον τρεις στρατιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Πακιστάν, πρόσθεσε.

Η συμπλοκή σημειώθηκε σε δύσβατη ορεινή περιοχή, την οποία συχνά ακολουθούν έμποροι ναρκωτικών και ένοπλοι αντάρτες, τονίζει το ΑΜΠΕ.

Τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου ζει μεγάλη μειονότητα σουνιτών, πραγματοποιούνται αιματηρές επιθέσεις από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Τζουνταλάχ (στρατιώτες του Θεού).

Έμποροι ναρκωτικών έχουν επίσης έντονη δράση στην περιοχή, μέσω της οποίας διακινείται ένα μέρος των ναρκωτικών που παράγονται στο Αφγανιστάν και προορίζονται για την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook