Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, εκπροσώπων φορέων της Τυλίσου και πολλών κατοίκων του οικισμού, εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός του Οικισμού.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε σήμερα τον νέο, δημοτικό παιδικό σταθμό της Τυλίσου!

Έναν σταθμό σύγχρονο, άνετο και λειτουργικό, ο οποίος θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες των παιδιών μιας μεγάλης και ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης περιοχής. Ο νέος μας σταθμός, έχει στελεχωθεί από κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, και είναι εξοπλισμένος με όλα εκείνα τα εφόδια, έτσι ώστε τα παιδιά μας να ξεκινούν το «ταξίδι» τους στη μάθηση, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ τον αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο, τον πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Κώστα Φασουλάκη, τον πρόεδρο του Οικισμού Νίκο Παπάζογλου, τη δ/ντρια του Οργανισμού Μαρία Τρούλη και όλα τα στελέχη του Οργανισμού, καθώς και όλο το προσωπικό του παιδικού σταθμού, που συνέβαλαν ουσιαστικά στο να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία το συγκεκριμένο έργο.

Όπως καλά γνωρίζετε, τόσο εδώ, στην ευρύτερη περιοχή της Τυλίσου, όσο και σε ολόκληρο το δήμο μας, πραγματοποιούνται πολλά και σημαντικά έργα. Έργα ανάπτυξης και υποδομών, παρεμβάσεις ενίσχυσης και προβολής των παραδοσιακών μας στοιχείων, δράσεις κοινωνικής στήριξης και βελτίωσης της καθημερινότητας, πράγματα που ο τόπος μας τα είχε ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούσαν πάγια αλλά και δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Επιγραμματικά μόνο να αναφέρω για την περιοχή της Τυλίσσου:

Την ανάπλαση της πλατείας και των γύρω δρόμων

Το νέο δρόμο που οδηγεί στις αρχαιότητες, το χώρο στάθμευσης και την περεταίρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου

Την πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Το ΚΑΠΗ Τυλίσου

Την αναβάθμιση του γυμνασίου

Τα πολλά και σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΜ

Ανάπλαση νεκροταφείου

Την ανακήρυξη του οικισμού ως παραδοσιακού

Πολλές δράσει βελτίωσης της ποιότητας ζωής, όπως είναι:

Αρκετά χιλιόμετρα τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων

Καλλωπισμός παιδικής χαράς

Διανοίξεις πολλών δρόμων

Δράσεις προληπτικής ιατρικής

Τη μελέτη που βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου της Ευαγγελίστριας

Τις ενέργειες στήριξης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής

Τις δράσεις προβολής των προϊόντων του τόπου

και τόσα άλλα…

Η δημοτική αρχή προσπαθεί και αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης, έτσι ώστε το Μαλεβίζι, ο τόπος μας, να μη χάσει την τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης που του δίνεται. Εκτός όμως από τα προγράμματα, έχουμε καταφέρει να χρηματοδοτούμε και από ίδιους πόρους αρκετές από τις παρεμβάσεις μας. Διαχειριζόμαστε τα χρήματα που εσείς μας δίνετε μέσα από τις πληρωμές των δημοτικών τελών, των λογαριασμών, κλπ, με τον καλύτερο τρόπο. Ουσιαστικά, σας τα επιστρέφουμε, μέσα από τα έργα. Σήμερα που μιλάμε, ολόκληρο το Μαλεβίζι είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Απ’ άκρη σε άκρη στο δήμο μας, εργάζονται δεκάδες συνεργεία.

Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στη δημοτική αρχή. Όλοι οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Οργανισμών, καθώς και τα στελέχη όλων των υπηρεσιών μας, καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της καθημερινότητας της αυτοδιοίκησης. Τα καταφέρνουν όλοι τους μια χαρά και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που έχω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook