Άλλα δύο ξενοδοχεία κατεβάζουν ρολά στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το Ακροπόλ Classical και το Ομόνοια Fashion του ομίλου Grecotel, συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών, τα οποία ήταν μισθωμένα το μεν πρώτο από ιδιώτη, ενώ το δεύτερο από το Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο της Grecotel, κ. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι τραγική, ειδικά στην περιοχή της Ομόνοιας, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία στο να εγκαταλείψει τα δύο ξενοδοχεία, των οποίων μάλιστα το μίσθωμα κρίθηκε ασύμφορο.

Ας σημειωθεί ότι το Γηροκομείο από το 2000 έχει εισπράξει από την εταιρεία σε μισθώματα και χορηγίες ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Συμπεριλαμβανομένων των δύο αυτών ξενοδοχείων, η Αθήνα έχει «χάσει» συνολικά 1000 κλίνες τους τελευταίους μήνες, ενώ και άλλα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο (τα οποία στην πλειονότητά τους είναι μισθωμένα).

Όπως είπε η κ. Δασκαλαντωνάκη, οι εργαζόμενοι των δύο μονάδων «απορροφήθηκαν» σε άλλες μονάδες και σημείωσε πως «ανοίγουν» 850 κλίνες. Πρόκειται για το νέο ξενοδοχείο Αστήρ στην Αλεξανδρούπολη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα (επένδυση 19 εκατ. ευρώ) και το ξενοδοχείο ΜΕΛΙ στο Σίσσι της Κρήτης, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλλίων (το οποίο προστέθηκε στο δυναμικό της εταιρείας με μίσθωση με option αγοράς).

Ενώ, όπως είπε, υπάρχει μία «τράπεζα γης» που δημιούργησε ο πατέρας της αγοράζοντας παραθαλάσσιες εκτάσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα, οικόπεδα που είναι κατάλληλα και για την ανάπτυξη τουριστικής κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου έξι ακόμα ξενοδοχεία είχαν κατεβάζει ρολά στο κέντρο της Αθήνας.

Ενημέρωση

Η κ. Μάρι Δασκαλαντωνάκη παρέθεσε χθες γεύμα εργασίας σε δημοσιογράφους, μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη φιλοξενία του κ. Πάγκαλου στην προεδρική σουίτα, και μίλησε για… όλους και για όλα, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ενημερώσει για τα σχέδια της Grecotel και τις προβλέψεις της για το 2011.

«Η ελληνική οικονομία έχει και σοβαρές επιχειρήσεις και ξενοδόχους που μπορούν να τραβήξουν το κάρο μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά και παραδέχτηκε ότι και η Grecotel -όπως όλοι- αντιμετωπίζει δυσκολίες με τον τραπεζικό δανεισμό, «αλλά και «οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν τη διεθνή σπέκουλα».

Εκτίμησε πως αν καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τη διάρκεια της σεζόν κατά ένα μήνα, τότε θα έχουμε ανάπτυξη. «Και μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από προγράμματα με τους tour operators και τα δίκτυα πτήσεων και ειδικά τα χαμηλού κόστους» όπως είπε.

«Πρέπει να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα» σημείωσε, λέγοντας πως από το 2003 «δώσαμε έδαφος να αναπτυχθούν οι ανταγωνιστές μας» και η κάμψη μας ήταν ιλιγγιώδης.

  capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook