Πλατεία \”Ιωάννης Πουντουράκης\” ονομάζεται πλέον κι επίσημα η κεντρική πλατεία του οικισμού της Βασιλικής του δήμου Γόρτυνας, προς τιμήν του Ιωάννη Πουντουράκη, ο οποίος πέρα από την προσφορά του ως λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης, διακρίθηκε και για τον αντιδικτατορικό του αγώνα.

Με μια σεμνή τελετή και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο δήμος Γόρτυνας προχώρησε στην ονοματοδοσία της πλατείας της Βασιλικής, εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική, γενέτειρα του Ιωάννη Πουντουράκη και το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πλήθος κατοίκων που θέλησαν να αποτίσει φόρο τιμής στον αείμνηστο συντοπίτη τους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας επισήμανε την διττή όσο και αναμφισβήτητη προσφορά του Ιωάννη Πουντουράκη στην παιδεία αλλά και στη δημοκρατία.

\”Με την ενέργεια αυτή, ο δήμος Γόρτυνας θέλησε να τιμήσει έναν οραματιστή επιστήμονα, ο οποίος σφράγισε με το έργο του, με τους αγώνες του και με την προσωπική του αταλάντευτη πορεία, τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που για πολλά χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο και μεγάλη αφοσίωση υπηρέτησε.

Παράλληλα τιμούμε έναν δημοκράτη Έλληνα που με τις όποιες του δυνάμεις, αντιτάχθηκε στην απριλιανή δικτατορία και υπέστη από αυτήν, διωγμούς και προσωπικό εξευτελισμό.\” επισήμανε μεταξύ άλλων από το βήμα, ο Νίκος Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook