Αμετακίνητος παραμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου από τη στάση του για την τήρηση της Κυριακάτικης αργίας και την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά:

Όπως είναι γνωστό ο νέος νόμος 4177/2013, άλλαξε το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς που αφορά τις εκπτώσεις, καθώς και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ειδικότερα επιτρέπει το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 και θα λήξει το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καθώς και όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας, είχαμε δηλώσει ριζικά αντίθετοι

(α) τόσο με την διεύρυνση των εκπτωτικών περιόδων, γιατί με βάσει τον ισχύοντα νόμο στα ενδιάμεσα διαστήματα των τακτικών εκπτώσεων (θερινών και χειμερινών), δινόταν η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούσαν, να πραγματοποιήσουν δεκαήμερα προσφορών,
(β) όσο και με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αφού με γνώμονα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά κριτήρια, τεκμαίρεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα ήταν ένα μεγάλο λάθος και η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Ο νόμος ψηφίστηκε αλλά παρόλα αυτά, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου εμμένει στην απόφασή του για την τήρηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook