Συνεχίστηκε και ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο με τίτλο: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη από την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως την Ένωση με την Ελλάδα» που οργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου και τη «Βικελαία Βιβλιοθήκη».

Την Παρασκευή 25.10.2013 το συνέδριο συνεχίστηκε με τις ενότητες: Μαρτυρίες, Θρησκεία, Εκκλησία, Πολιτική και Κοινωνία.

Αναλύθηκαν σημαντικά ζητήματα, όπως π.χ. οι εξελίξεις στο πεδίο της διπλωματίας, που οδήγησαν τελικά στην αποδοχή της αυτονομίας ως προσωρινής λύσης, οι διαμάχες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο αντίκτυπός τους στην εκκλησία της Κρήτης, η σύγκριση των ενωτικών κινημάτων Κρήτης και Κύπρου.

Παράλληλα έγιναν αναφορές σε εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μελέτιος Μεταξάκης, ο Ευμένιος Ξηρουδάκης και σε απλούς αγωνιστές των επαναστάσεων.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα Σάββατο 26.10.2013 στις 10.00 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τις ενότητες: Υγεία, Οικονομία και Λογοτεχνία και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα (6.00-8.00) με στρογγυλή τράπεζα υπό την προεδρία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέα και τη συμμετοχή των καθηγητών κ.κ. Θεοχάρη Δετοράκη, Δημήτρη Κιτσίκη, Αντώνη Χουρδάκη και Πέτρου Παπαπολυβίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook