Ανταπόκριση βρήκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο κάλεσμα που απηύθυναν στους τοπικούς φορείς για την πρωτοβουλία ενάντια στην αύξηση κατά 22% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, μεσούσης της οικονομικής ύφεσης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, αλλά και εκπρόσωποι πολλών φορέων και συνδικαλιστικών σωματείων του Ηρακλείου, όπως επίσης και εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, οι οποίοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις ακριβές συγκοινωνίες.

Στις ομιλίες τους, όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, κατά 22% και επισήμαναν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι μετακινούνται κατεξοχήν με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, αφού επισήμαναν ότι την πρωτοβουλία αυτή θα έπρεπε να την έχουν αναλάβει άλλοι συλλογικοί φορείς, όπως για παράδειγμα το Εργατικό Κέντρο, προχώρησαν σε ένα απολογισμό των τελευταίων κινητοποιήσεών τους που γίνονται ενάντια στα ακριβά εισιτήρια του ΚΤΕΛ, με τις καταλήψεις λεωφορείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν τη διάθεση για τη λήψη πρωτοβουλιών, ενώ οι διοργανωτές εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων εμφανίστηκαν πολύ ικανοποιημένοι από την απήχηση που είχε το κάλεσμά τους, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία τους «έπιασε τον παλμό των πολιτών».

Ως αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης, αποφασίστηκε να συναχθεί υπόμνημα, το οποίο θα υπογράφουν όλοι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη φορείς που θα αποσταλεί στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου καθώς και στο Δήμο Ηρακλείου, αφού ένα από τα επιχειρήματα της αύξησης του εισιτηρίου είναι και η εφαρμογή του Καλλικράτη, την εμπλοκή του οποίου -όπως δήλωσαν πολλοί από τους συμμετέχοντες- δεν κατανοούν.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύσκεψη διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Ιατρικής, του Χημικού και του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από διάφορους τοπικούς φορείς.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΗ, που δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το θέμα, καθώς επίσης εκπρόσωποι των τριτέκνων, της ΕΛΜΕ, των διδασκαλικών συλλόγων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, των αριστερών οργανώσεων του Ηρακλείου, των Οικολόγων Πράσινων, των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, των τυπογράφων, των ιατρικών επισκεπτών.

Παρόντες ήταν ακόμη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» Κωστής Καμπιτάκης, αρκετά στελέχη της, φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και η ομάδα «Δικαίωμα» των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook