Αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο των ελληνικών τραπεζών εν όψη των stress tests για την κεφαλαιακή επάρκεια (δείκτη Core Tier 1).

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής το ελάχιστο όριο βασικών κυρίων ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) που θέτει η ΕΚΤ στον έλεγχο που θα πραγματοποιήσει σε 128 τράπεζες της Ευρωζώνης θα βρίσκεται στο 8%, πράγμα που δημιουργεί την προσδοκία ότι και στις ελληνικές τράπεζες για την κεφαλαιακή επάρκεια θα ισχύσει το ίδιο και όχι το 9% που είχε εφαρμοστεί στα περσινά stress test.

Oι Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Εurobank, έχουν υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων τους, αναφέρει η εφημερίδα, που τονίζει ότι τα κριτήρια ήταν πολύ αυστηρότερα από αυτά που θέτει τώρα η ΕΚΤ εν όψη του ελέγχου των 128 ισχυρότερων τραπεζων της Ευρωζώνης, ενώ οι ελληνικές τράπεζες περνούν εδώ και μήνες το δεύτερο έλεγχο της αμερικανικής BlackRock.

Η άτυπη (pro forma) κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής είναι 9,2%, ενώ η κεφαλαιακή επάρκεια της Πειραιώς είναι 13,8%, της Αlpha Bank 13,9% και της Εurobank 8,6%.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook