Υλικά

• 12 γαρίδες, χωρίς κεφάλι
• 70 γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 250 ml. ζωμό λαχανικών
• 1 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
• 40 ml. ρακί
• ½ καυτερή πιπεριά
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ωμό για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε ενα τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το σέλερυ, τα καρότα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το κριθαράκι και σωτάρουμε ακόμα για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μη μας κολλήσει το ζυμαρικό.

Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη ρακί. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το σκεύος μας. .Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.

 Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και ραντίζοντας με το ωμό ελαιόλαδο.