Προειδοποίηση προς κάθε βρετανική εφημερίδα που θα αποφασίσει να δημοσιεύσει πληροφορίες προερχόμενες από τις διαρροές του Έντουαρντ Σνόουντεν απηύθυνε τη Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επέμβει προκειμένου να σταματήσει επιβλαβείς αποκαλύψεις.
\”Αν οι εφημερίδες δεν δείξουν κάποια κοινωνική υπευθυνότητα, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να παραμείνει αδρανής\”, δήλωσε ο Κάμερον προς το κοινοβούλιο προσθέτοντας πως η βρετανική εφημερίδα \”Guardian\” \”προχώρησε\” στη δημοσίευση βλαπτικού υλικού, αφού είχε αρχικά συμφωνήσει να καταστρέψει άλλα ευαίσθητα δεδομένα.
Την Παρασκευή ο Κάμερον κατηγόρησε τον Σνόουντεν και εφημερίδες τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι βοηθούν τους εχθρούς της Βρετανίας επιτρέποντάς τους να αποφεύγουν την παρακολούθησή τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών της και υποστήριξε ότι, ως αποτέλεσμα, θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει η Βρετανία ασφαλής.
Αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της βρετανικής υπηρεσίας υποκλοπών GCJQ και τη συνεργασία της με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και έχουν προκαλέσει την οργή πολλών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον οι οποίοι θεωρούν πως υπέστη βλάβη η εθνική ασφάλοεια.
Ενώ κατέστησε σαφές πως η υπομονή του εξαντλείται, ο Κάμερον είπε στους βουλευτές ότι δεν θα ήθελε να τηρήσει σκληρή στάση έναντι των εφημερίδων που δημοσιεύουν τέτοιες πληροφορίες και ότι ελπίζει πως θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.
\”Δεν θέλω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω δικαστικές εντολές ή απαγορεύσεις έκδοσης ή άλλα σκληρότερα μέτρα. Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθώ στην αίσθηση κοινωνικής ευθύνης των εφημερίδων\”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook