Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας δεν περιέχουν μέσα τους ούτε μία φορά τη λέξη… Χανιά.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, Νεκτάριος Πετράκης, στις μεταθέσεις από νομό σε νομό για το 2011 δεν ικανοποιήθηκε ούτε μία αίτηση για μετάθεση δασκάλου για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ενώ ικανοποιήθηκαν μόλις τρεις αιτήσεις Νηπιαγωγών και μία αίτηση δασκάλου Μουσικής.

Παράλληλα \”έφυγαν\” από το νομό 14 δάσκαλοι, 6 νηπιαγωγοί, ένας δάσκαλος Μουσικής και ένας γυμναστής.

Συνέπεια αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, όπως εξηγεί ο κ. Πετράκης θα είναι να μην επιτρέπεται κανένας διορισμός εκπαιδευτικού το Σεπτέμβριο στις ειδικότητες εκείνες που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις μετάθεσης, κάτι που σημαίνει πως ο Νομός Χανίων με τα περίπου 180 κενά θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα για την κάλυψή τους στην έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, είναι απαραίτητο το Υπουργείο να επανεξετάσει την πολιτική του στο θέμα των μεταθέσεων και να προχωρήσει και σε β’ φάση για να μην προκύψουν προβλήματα με τα κενά το Σεπτέμβριο.

Όπως είναι επίσης σημαντικό να συσταθούν και νέες οργανικές θέσεις, προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η απίστευτη, ακατανόητη αλλά και δυσνόητη για πολλούς διαφορά μεταξύ οργανικών και λειτουργικών κενών.

 

neatv.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook