To 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ ενημερώνονται από το Facebook σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 47% των ενηλίκων χρηστών του Facebook ενημερώνονται στο κοινωνικό δίκτυο- ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ενήλικους πολίτες των ΗΠΑ δεν μπαίνουν στο Facebook για να αναζητήσουν νέα – απεναντίας, η πλειονότητα (78%) αυτών που ενημερώνονται με αυτόν τον τρόπο δηλώνουν ότι γίνονται δέκτες νέων ενώ βρίσκονται online για άλλους λόγους.

Όπως φαίνεται, ο ίδιος ο χαρακτήρας του κοινωνικού δικτύου φαίνεται να εκθέτει μεγάλο αριθμό ατόμων στην ειδησεογραφία:

όσο περισσότερο χρόνο περνά κανείς online, τόσο πιθανότερο είναι να διαβάσει νέα, καθώς τα δύο τρίτα (67%) αυτών που χρησιμοποιούν το Facebook για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα διαβάζουν ειδήσεις, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό είναι 41% για αυτούς που περνούν λιγότερο από μια ώρα την ημέρα στο δίκτυο.

Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι είναι ο κύριος και σημαντικότερος τρόπος ενημέρωσής τους είναι 4%. Σύμφωνα με έναν εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα, «το Facebook είναι ένας καλός τρόπος να ενημερώνεσαι χωρίς να ψάχνεις στ’αλήθεια για νέα». Όπως αναφέρει η μελέτη, είναι δυνατή η εξαγωγή του συμπεράσματος ότι το Facebook προβάλλει ειδήσεις σε χρήστες που διαφορετικά δεν θα τις διάβαζαν ποτέ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.173 ενηλίκων και έλαβε χώρα από τις 21 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook