Δύο …περίεργες διαρρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά περίπου είκοσι ημερών στο διοικητήριο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο Ελληνικό, προκαλούν ερωτηματικά τουλάχιστον για τον τρόπο και τα μέτρα φύλαξης της Υπηρεσίας.

Η τελευταία διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ενώ οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να φτάσουν στα γραφεία του διοικητή και των δύο υποδιοικητών της ΥΠΑ, όπου φυλάσσονται διάφορα απόρρητα σχέδια-έγγραφα για τον εθνικό εναέριο χώρο, τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Και στις δυο διαρρήξεις οι δράστες κατέστρεψαν και άδειασαν το μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) ιδιωτικής τράπεζας που υπάρχει στο διοικητήριο της ΥΠΑ, ενώ αυτήν την φορά σύμφωνα με κύκλους της Υπηρεσίας παραβίασαν και το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στο γραφείο του διοικητή, στο οποίο φυλάσσονται απόρρητα έγγραφα. Επίσης, εισήλθαν και στο κυλικείο όπου ανενόχλητοι κατανάλωσαν τρόφιμα και ποτά.

Πάντως, κύκλοι της Υπηρεσίας κάνουν λόγο για άτομα που πιθανότατα γνωρίζουν πολύ καλά το εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το διοικητήριο της ΥΠΑ, καθώς εισήλθαν σε αυτό από την πίσω πόρτα ενός υπογείου που βρίσκεται προς την πλευρά του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου του Ελληνικού. Την είσοδο αυτή, λένε χαρακτηριστικά, την γνωρίζουν μόνο οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, οι ίδιοι διερωτώνται εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται με τις επανειλημμένες αρνήσεις του παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει κονδύλια για τις προσλήψεις ιδιωτικών φυλάκων.

Πάντως, για τα περιστατικά διεξάγεται ενδελεχής έρευνα από την Αστυνομία, ενώ τόσο η διοίκηση της ΥΠΑ όσο και οι εργαζόμενοι, επισημαίνουν την ανάγκη να επανέλθει η φύλαξη από την Αστυνομία.

Σήμερα, την έκταση των 95 στρεμμάτων που περιβάλει το διοικητήριο της ΥΠΑ εποπτεύει μόνο ένας ιδιωτικός φύλακας ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πύλη, προς την πλευρά της λεωφόρου Ποσειδώνος.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook