Πρώτη ενημέρωση: 12:16 μ.μ.

Με τα πιο μελανά χρώματα, που αναδεικνύουν το πρόβλημα και το θέτουν στην ρεαλιστική του βάση περιέγραψαν στον Γιώργο Δεικτάκη την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ιεράπετρας οι φορείς και κάτοικοι.

Όλοι μαζί επισκέφθηκαν πριν λίγο τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα και ζήτησαν η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πριν η Ιεράπετρα θρηνήσει θύματα.

Οι κάτοικοι και οι φορείς τόνισαν πως το νοσοκομείο υποβαθμίζεται και χρειάζεται άμεσα παθολόγους και χειρουργούς.

Ο κ. Δεικτάκης δεσμεύτηκε πως θα μεταβεί μαζί με αντιπροσωπεία στον Υπουργό Υγείας την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να μεταφέρει τα αιτήματα, ανέφερε πως είναι αλληλέγγυος με τα αιτήματα των φορέων της Ιεράπετρας και δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ήταν αναγκαίο να ενημερωθώ δια ζώσης ώστε να έχω την πλήρη εικόνα των προβλημάτων. Θεωρώ ότι αυτή η περιοχή η οποία είναι η πλέον αναπτυσσόμενη στην Κρήτη με πληθυσμιακή έκρηξη όχι μόνο από τους χιλιάδες των ξένων που κατοικούν εκεί αλλά και από την ανάπτυξη αυτού του τόπου, έχει ακόμη περισσότερες προοπτικές.

Πρέπει να δοθεί το ιδιαίτερο βάρος που χρειάζεται γιατί μια περιοχή χωρίς περίθαλψη δεν είναι δυνατόν να είναι χρήσιμη ούτε στους κατοίκους, ούτε στους εργαζόμενους της περιοχής, ούτε στους επισκέπτες. Με έχουν επισκεφθεί επενδυτές από άλλες χώρες οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην περιοχή, όμως χωρίς την ύπαρξη στελεχωμένου νοσοκομείου που να ευρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό.

Συγκεκριμένος επενδυτής με πρόταση για επένδυση στον Γούδουρα Ιεράπετρας ύψους 1.5 δισ. ευρώ και 300 θέσεις εργασίας, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία ζητάει διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη και ετοιμότητα του Νοσοκομείου.

Ως υγειονομικός αλλά και ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Κρήτη θεωρώ ότι πρέπει να προστρέξουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι θα ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, την επόμενη εβδομάδα ο οποίος όπως είπε, ξέρει να αναγνωρίζει τα προβλήματα του κάθε τόπου.

«Θα προτείνουμε την περαιτέρω στελέχωση και την πλήρη λειτουργία και εξορθολογισμό αυτού του νοσοκομείου διότι θεωρούμε ότι είναι ο μοχλός ανάπτυξης που απαιτείται και η ανταπόκριση θα πρέπει να είναι άμεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δεικτάκης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Ήρθαμε στον Γενικό Γραμματέα προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που έχουμε στην περιοχή της Ιεράπετρας που έχει να κάνει με την καλή λειτουργία του νοσοκομείου, που αποτελεί την βασικότερη υποδομή που έχουμε διότι εξυπηρετεί περίπου 40.000 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και ακόμη περισσότερους τους θερινούς μήνες.

Ενόψει της αναδιάταξης των υπηρεσιών υγείας του Υπουργείου Υγείας κάναμε μια πρόταση την οποία φέραμε στον κ. Δεικτάκη σήμερα για την συζητήσουμε, και να την προσυπογράψει αφού συμφωνήσει μαζί μας.

Την συγκεκριμένη πρόταση έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι οι φορείς της περιοχής μας και θέλαμε την στήριξη του Γενικού Γραμματέα.

Ζητάμε οι πέντε βασικές κλινικές της Ιεράπετρας να λειτουργούν καθ όλη την διάρκεια του μήνα μαζί με τις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Τα κενά που υπάρχουν ιδιαίτερα σε παθολόγους και χειρουργούς και γυναικολόγους ζητάμε να καλυφθούν άμεσα έτσι ώστε να σταματήσει η προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου».

«Θεωρήσαμε πολύ σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Αναστασάκης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κρήτη κ. Δεικτάκης να συμφωνήσει μαζί μας και να ενώσει την φωνή του με την δική μας προς την κυβέρνηση έτσι ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook