Έρευνες έχουν δείξει ότι το στήθος γερνάει πιο γρήγορα από άλλα μέρη του σώματος. Αν και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να σταματήσεις τη διαδικασία της γήρανσης, υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπίσεις τη χαλάρωση, τις κηλίδες και τις ρυτίδες. Ποιοι είναι λοιπόν, οι καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις ή ακόμα και να αντιστρέψεις αυτά τα σημάδια;

Το κάπνισμα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τις καπνίστριες από τις ρυτίδες που έχουν στο μπούστο τους.

Ο Dr Sam Bunting, αισθητικός δερματολόγος, συνιστά τη χρήση των ίδιων προϊόντων που χρησιμοποιούμε για να αναζωογονήσουμε το πρόσωπο και στο στήθος. «Λέω στους πελάτες μου ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τα ίδια προϊόντα περιποίησης που βάζουν στο πρόσωπό τους και στο στέρνο, όπως επίσης να βάζουν αντηλιακό κάθε μέρα κι όχι μόνο στις διακοπές« τονίζει. Αν η ζημιά έχει ήδη γίνει, ο δερματολόγος προτείνει βιταμίνη B, C3 και A.

«Η στάση του ύπνου σου μπορεί να σε προδιαθέτει για ρυτίδες στο στήθος. Καθώς κοιμάσαι στο πλάι, μπορεί να δημιουργηθούν ρυτίδες όπως πιέζεται το δέρμα, ιδίως αν έχεις μεγαλύτερο στήθος» αποκαλύπτει ο ειδικός και προτείνει να κοιμόμαστε ανάσκελα.

Η βαρύτητα μπορεί να είναι σκληρή με το ντεκολτέ σου ακόμα και στις καθημερινές σου ασχολίες.

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth δείχνει ότι ακόμα κι όταν περπατάς, το στήθος σου μετακινείται 33% από την σταθερή του θέση, ενώ όταν τρέχεις τα πράγματα αλλάζουν τελείως.

«Πρέπει οπωσδήποτε να φοράς ένα ειδικό σουτιέν για τη γυμναστική» τονίζει η Charlotte Elliston από το Rigby & Peller, εξηγώντας ότι η κίνηση του στήθους μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και ραγάδες. Αν και κανένα είδος γυμναστικής δεν θα σου δώσει μεγαλύτερο νούμερο στο σουτιέν σου, οι κατάλληλες ασκήσεις των θωρακικών μυών υπόσχονται ένα πιο «ζωηρό» αποτέλεσμα.

Αν δεν θέλεις να καταφύγεις σε χειρουργικές επεμβάσεις, ο Miles Berry, πλαστικός χειρουργός και ένας από τους συγγραφείς του The Good Boob Bible, υποστηρίζει ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες -είτε με ενέσεις είτε με λέιζερ- που μπορούν να εξαφανίσουν τα σημάδια.

«Πολλές από τις θεραπείες που αναζωογονούν το πρόσωπο μπορούν να εφαρμοστούν και στο ντεκολτέ» εξηγεί η Lorna Jackson, υπεύθυνη της ιστοσελίδας, consulting room.com, που παρέχει πληροφορίες σχετικά με αισθητικές θεραπείες

joytv.gr