Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε ατόμων, που παριστάνοντας τους εφοριακούς ή τους λογιστές εξαπατούσαν ηλικιωμένους από τους οποίους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ\’ εξακολούθηση, κατ\’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, περιουσιακού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της απλής συνέργειας από κοινού στην παραπάνω πράξη τελεσθείσα κατ\’ εξακολούθηση, κατ\’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας.

\"\"

Β) ΖΕΡΒΑ Γεώργιου του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

\"\"

Γ) ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

\"\"

Δ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

\"\"

Ε) SCUTELNICU Simona – Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.

\"\"

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9769851 και 210-9690800 του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσε η εγκληματική ομάδα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα πέντε άτομα συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου στην Ηλιούπολη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον είχαν συγκροτήσει ομάδα με διακριτούς ρόλους και με αρχηγό τον 51χρονο προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι τους λογιστές, τους εφοριακούς ή τους ασφαλιστές, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Το τελευταίο εξάμηνο είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους στην περιοχή του Γέρακα Αττικής και του Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, τα οποία εντοπίσθηκαν επίσης στην περιοχή και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook