Όποιος πιστεύει ότι τα τραγούδια της Britney Spears δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Τραγούδια όπως το «Hit Me Baby One More Time» και «Oops I Did It Again» αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικά «όπλα», όταν παίζουν δυνατά στα ηχεία πλοίου, καθώς το πλησιάζουν Σομαλοί πειρατές, οι οποίοι φέρεται να υποχώρησαν ακούγοντας απλώς και μόνο την τραγουδίστρια.

Ο 34χρονος Ραχέλ Όουενς, αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού των ΗΠΑ σε τεράστια δεξαμενόπλοια ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αφρικής λέει ότι η μουσική είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψουν τους πειρατές.

«Τα τραγούδια της Britney έχουν επιλεγεί από την ομάδα ασφαλείας στα δεξαμενόπλοιά μας, επειδή θεωρείτο ότι οι πειρατές θα τα μισήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν τον δυτικό πολιτισμό ή τη μουσική του», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Ραχέλ, η αποτελεσματικότητα της μουσικής της Britney στα ταξίδια τους απέναντι στους πειρατές είναι τόσο μεγάλη «ώστε η ασφάλεια του πλοίου σπάνια χρειάζεται να καταφύγει στα όπλα».

«Μόλις οι πειρατές πάρουν μία... δόση της Britney αποχωρούν όσο πιο γρήγορα μπορούν», υποστηρίζει.

Σημειώνεται πως σήμερα η μουσική είναι μια δεύτερη γραμμή άμυνας και χρησιμοποιείται όταν οι αρχικές κλήσεις από ένοπλους φρουρούς ασφάλειας επί του σκάφους δεν αποθαρρύνουν τους πειρατές.

protothema.gr