Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος ανακοίνωσε το χειμερινό πρόγραμμα σεμιναρίων 2014 καθώς επίσης και το μηνιαίο πρόγραμμα σπουδών \”Μουσικός Μάρτης\” που για πρώτη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Χουδέτσι.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 2014

13/02-18/02 Yali Tanbur & Makam με τον Ευγένιο Βούλγαρη, Μουσική Ομάδα με τον Efrén Lόpez

20/02-25/02 Πολίτικη Λύρα και Λάφτα με τον Σωκράτη Σινόπουλο, Σύνολο Τροπικής Μουσικής με τον Χρήστο Μπάρμπα

27/02-04/03 Βιολί με τον Γιώργο Παπαϊωάννου, Σαντούρι με την Ουρανία Λαμπροπούλου

4/03-10/03 Master Class, Τούρκικο Ούτι με τον Yurdal Tockan

06/03-11/03 Master Class, Κρουστά με τον Zohar Fresco

13/03-18/03 Μπουζούκι με τον Γιώργο Μανωλάκη

20/03-25/03 Νέυ με τον Ömer Erdoğdular

26/03- 03/04 ‘Κενό’

03/04-08/04 Σάζι με τον Cihan Türkoğlu, Κρουστά στην Κρητική Μουσική με τον Γιάννη Παπατζανή

10/04-15/04 Σύνθεση σε Τροπική Μουσική με τον Ross Daly, Λύρα με Συμπαθητικές Χορδές με την Κέλυ Θωμά

16/04 – 23/04 ‘Κενό Πάσχα ‘

24/04-29/04 Κρητικό Λαούτο με τον Γιώργο Ξυλούρη, Κρητική Λύρα με τον Ζαχάρη Σπυριδάκη

Η ημερομηνία έναρξης εγγραφών θα ανακοινωθεί σύντομα!

Η ανακοίνωση για τον \”Μουσικό Μάρτη\” αναφέρει:

\”Από την αρχή της λειτουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθου στο Χουδέτσι, και την διοργάνωση των πρώτων θερινών σεμιναρίων το 2003, υπήρχε πάντα η αίσθηση ότι ο Λαβύρινθος δεν είναι απλώς ένα σημείο όπου περιστασιακά συναντώνται μουσικοί, δάσκαλοι, μαθητές και ακροατές για κάποιες εβδομάδες το καλοκαίρι, (και το χειμώνα από το 2008), αλλά ένα μέρος που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, για την ουσιαστική, δημιουργική επαφή και μύηση στον κόσμο της μουσικής.

Όλα αυτά τα χρόνια πάντα \”έπαιζε\” στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας η πιθανότητα να λειτουργήσει ο Λαβύρινθος για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα εκτός του καλοκαιριού , κάτι που τα τελευταία 10 χρόνια συνέβαινε μεμονωμένα, με επισκέπτες να έρχονταν και να κάθονται για μερικούς μήνες μαζί μας, ψάχνοντας αυτό το κάτι παραπάνω στην μουσική, αναζητώντας ηρεμία μακριά από τους ξέφρενους ρυθμούς των πόλεων, στοχεύοντας σε μια εντατική μελέτη και εμβάθυνση στον τομέα μουσικής που ενδιαφέρει τον καθένα, είτε μέσα από την επαφή με τους δασκάλους του Λαβύρινθου, είτε μέσα από την προσωπική τους απρόσκοπτη μελέτη.

Με την μετατόπιση όλο και περισσότερων φίλων και μουσικών κοντά στο Λαβύρινθο τα τελευταία χρόνια, φαίνεται τώρα ότι είναι γόνιμες οι συνθήκες για να κάνουμε μια αρχική δοκιμή αυτού του μοντέλου, πλέον και σαν πρόγραμμα σπουδών, ενταγμένο μέσα στα πλαίσια του Μουσικού Εργαστηρίου.

Τον Μάρτη του 2014, από τις 1/3 μέχρι τις 31/3 ο Λαβύρινθος θα προσφέρει ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων και προσωπικής μελέτης, στα όργανα Λύρα, Νέυ, Βιολί, Ούτι, Λαούτο, Μπουζούκι, Βιολοντσέλο καθώς και στη Σύνθεση Τροπικής Μουσικής.

Το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται από ομαδικά μαθήματα Μουσικών Συνόλων, Ρυθμικής Αγωγής, Θεωρίας Μακάμ, Αυτοσχεδιασμού αλλά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, όπως ηχογραφήσεις, συναυλίες και διαλέξεις/ημερίδες στις οποίες θα λαμβάνουν μέρος οι συμμετέχοντες.

Στις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρόγραμμα του 1 μήνα, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, με πρόθεση να επεκταθεί στα επόμενα χρόνια σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι, τσεκάρετε τα ημερολόγια σας και πάρτε την απόφαση!!

Η ημερομηνία έναρξης εγγραφών θα ανακοινωθεί σύντομα!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook