Μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, σημαντική ανάπτυξη έχουν να επιδείξουν οι ευρωπαϊκές πόλεις στις ισχυρές χώρες, όπως στην Πολωνία, την Τουρκία και τη Γερμανία, σε αντίθεση με τις “ταλαιπωρημένες”, όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες παραμένουν στάσιμες.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει νέα έκθεση για τις ευρωπαϊκές πόλεις του think tank, Centre for London, όπως μεταδίδει το business insider.

“H έκταση των επιδόσεων σε κάθε κράτος ξεχωριστά φανερώνει και την έκταση, στην οποία οι πόλεις καταφέρνουν να χειρίζονται τους εθνικούς οικονομικούς περιορισμούς με πολύ διαφορετικούς τρόπους” γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης Greg Clark και Tim Moonen.

“Από το 2007, η πιο δυναμική μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη ήταν η Κωνσταντινούπολη, η οποία κατέγραψε αύξηση 10% στις θέσεις εργασίας και την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ), η οποία μετράει την οικονομική δραστηριότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλες πόλεις με εξαιρετικές επιδόσεις, είναι η Βαρσοβία, η οποία έχει σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της ΑΠΑ μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων (+16% από το 2007) και η Στοκχόλμη, η οποία παρουσιάζει επίσης εντυπωσιακή αύξηση όσον αφορά στις θέσεις εργασίας και την ΑΠΑ”.

Στον αντίποδα, Αθήνα, Βαρκελώνη και Νάπολη παραμένουν στον...πάτο.

newmoney.gr