Υπάρχουν μερικοί «κανόνες» καλής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνα. 
Κι ενώ δε χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες προειδοποιητικές ταμπέλες, είναι μερικές αρχές που καλό θα ήταν να ακολουθούν όλοι…
Ο δεκάλογος του σωστού ταξιδιώτη, σύμφωνα με το thoughtcatalog.com είναι ο εξής:
1. Να φοράτε κάλτσες (και παπούτσια φυσικά)
Οι χώροι σε ένα αεροδρόμιο δεν είναι… το σαλόνι σας. Δεν είναι καθαροί (σκεφτείτε πόσες χιλιάδες άνθρωποι περνάνει από αυτούς), δεν είναι υγιεινό να κυκλοφορείτε σε αυτούς, όπως θα κάνατε μέσα στο σπίτι σας. Δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα και για τους υπόλοιπους να βλέπουν τα γυμνά ποδαράκια σας να κυκλοφορούν στους διαδρόμους! Κι αν σας αναγκάσουν να βγάλετε τα παπούτσια σας στον έλεγχο, φροντίστε να φοράτε κάλτσες! 
2. Διαβάζετε τις ταμπέλες
Τα αεροδρόμια είναι οι μοναδικοί χώροι στους οποίους είναι… δύσκολο να χαθεί κανείς. Δε χρειάζεται να σταματήσετε τον πιλότο που θα δείτε μπροστά σας για να σας πει που είναι η πύλη αναχώρησής σας, ή οι τουαλέτες. Αρκεί να σηκώσετε το κεφάλι σας λίγο πιο ψηλά και να ακολουθήσετε τις κατατοπιστικότατες ταμπέλες!
3. Να είστε ευγενικοί με τους υπαλλήλους στις πύλες
Εκείνοι έχουν όλη την εξουσία. Μπορούν να απαγορέψουν την είσοδό σας σε μια πτήση, ή να αναβαθμίσουν το εισιτήριό σας αν είστε ευγενείς και υπομονετικοί μαζί τους. Σκεφτείτε το καλά, προτού τους πλησιάσετε για να… γκρινιάξετε για κάτι.
4. Μη χρησιμοποιείτε όλες τις πρίζες
Δεν είναι και πολύ σωστό να καθίσετε δίπλα σε μια πρίζα και να φορτίσετε όσες συσκευές έχετε και δεν έχετε μαζί σας (κινητά, υπολογιστές, iPad, ξυριστικές μηχανές κ.ά). Το γεγονός ότι απλά καθίσατε δίπλα στην πρίζα δε σημαίνει και ότι σας ανήκει!
5. Μη στέκεστε στους κυλιόμενους διαδρόμους που έχουν την ένδειξη «περπατάμε»
Είναι ωραίο να «περπατάει» κάποιος άλλος για εσάς, χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε στην κυριολεξία ούτε βήμα!
Οι κατασκευαστές των κυλιόμενων διαδρόμων ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι δε θέλουν όλοι να περπατάνε επάνω σε αυτούς, αλλά και να στέκονται και να «πηγαίνουν βόλτα», φρόντισαν είτε να τους χωρίσουν σε δύο μισά ή να φτιάξουν δύο ξεχωριστούς προς την ίδια κατεύθυνση. Αν λοιπόν είστε σε αυτόν με την ένδειξη «περπατάμε» και όχι στο «στεκόμαστε», φροντίστε να το κάνετε. Και πάλι χρειάζεται να «διαβάζετε τις ταμπέλες», όπως προαναφέρθηκε. Δε σας φταίνε όσοι βιάζονται και φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν το σωστό διάδρομο!
6. Μη σταματάτε αμέσως μόλις βγείτε από τον κυλιόμενο διάδρομο ή τις κυλιόμενες σκάλες
Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε μέρος υπάρχουν κυλιόμενοι διάδρομοι ή σκάλες. Δε μπορείτε να σταματήσετε ακριβώς μπροστά μαζί με τις βαλίτσες σας και τα τρία σας παιδιά. Οι άνθρωποι που έχονται από πίσω σας το πιο πιθανό είναι να… πέσουν επάνω σας και επάνω στα παιδιά σας! Τραβηχτείτε στην άκρη αν πρέπει για κάποιο λόγο να κάνετε μια «στάση».
7. Προσέχετε τις αποσκευές και τα σακίδιά σας
Αν κουβαλάτε σακίδιο στον ώμο, κάθε φορά που το βγάζετε φροντίστε να κοιτάτε αν υπάρχει κάποιος πίσω σας. Μπορεί να τον χτυπήσετε στο πρόσωπο.
8. Σταματήστε να εξιστορείτε τη φορά που κοντέψατε να… συντριβείτε
Δεν αρέσουν σε όλους αυτές οι ιστορίες, ειδικά μισή ώρα πριν από την απογείωση.
9. Μην κουβαλάτε υγρά
Έχουν περάσει ήδη αρκετά χρόνια από τότε που εισήχθησαν οι νέοι κανονισμοί για τα υγρά στις χειραποσκευές! Δε μπορεί να μην το γνωρίζετε. Γι΄αυτό λοιπόν, μην κουβαλάτε τα απαγορευμένα υγρά και καθυστερείτε τους υπόλοιπους! 
10. Φροντίστε τα μέλη της οικογένειάς σας να συμπεριφέρονται σωστά
Όπως είπαμε και παραπάνω, οι χώροι του αεροδρομίου δεν είναι το σαλόνι σας. Και μπορεί η οικογένειά σας να είναι πενταμελής, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να απλωθείτε σε όλες τις θέσεις, για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να μην ενοχλείτε τους υπόλοιπους επιβάτες, άλλωστε μπορεί να ταξιδεύουν από την άλλη άκρη της γης και να είναι πάρα πολύ κουρασμένοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook