Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υγείας βρίσκεται ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη συνάντηση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και για την κινητικότητα και τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της περιφέρειας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να δεχθεί τις προτάσεις των Περιφερειαρχών Υγείας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην περιφέρεια σε θέσεις εργασίας, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεια και πολυϊατρεία.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, το «καυτό» θέμα, αφορά κυρίως στα Νοσοκομεία του Λασιθίου.

Πάντως ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ.Αντώνης Γρηγοράκης θα κληθεί να δώσει "σκληρή μάχη" με τους άλλους διοικητές καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα προσπαθήσει να έχει την μικρότερη δυνατή συμμετοχή στις "περικοπές".

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο της Task Force περιλαμβάνει συγχωνεύσεις υγειονομικών δομών, στις περιπτώσεις που θα κριθεί ότι δεν καλύπτουν μεγάλο πληθυσμό και οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν και σε άλλη μονάδα κοντινή.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στην συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών θα τεθούν επι τάπητος και οι κατάλογοι των εργαζομένων που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας.

Οι δανειστές μας ζητούν από την κυβέρνηση να μπούνε σε κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου 12.500 άτομα. 

Μεγάλος αριθμός εργαζομένωναναμένεται να προέρχονται από το χώρο της υγείας καθώς έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν βγει οι λίστες με τους εργαζόμενους που θα αλλάξουν συνθήκες εργασίας.

Εκτιμάται πως περίπου 1000 άτομα θα προέρχονται από τα νοσοκομεία της περιφέρειας τα οποία θα αναγκαστούν να αλλάξουν μονάδα υγείας, όχι όμως και Νομό.

Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον πάγο έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.