Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ψήφισμα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγρότες της Κρήτης καθώς όπως αναφέρει "η Κρήτη θα «αιμορραγήσει» οικονομικά εάν επιβληθεί ο φόρος στα αγροτεμάχια". Η διοίκηση του ΕΚΗ απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στις 4 Νοεμβρίου 2013 στο Αγροτικό Συλλαλητήριο και στις 6 Νοεμβρίου 2013 στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.

Το ψήφισμα αναφέρει:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν να διατρανώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Για άλλη μία φορά μία κοινωνική ομάδα βρίσκει απέναντι της την μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης, Κυβέρνησης και Τρόικας.

Το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων , δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αφορά ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενος , ανέργους, συνταξιούχους να δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης 4 Νοεμβρίου 2013 στο Αγροτικό Συλλαλητήριο και 6 Νοεμβρίου 2013 στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση της και τους εκβιασμούς, να στηρίξει την γεωργική πρωτογενή παραγωγή, που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, η Κρήτη θα «αιμορραγήσει» οικονομικά εάν επιβληθεί ο φόρος στα αγροτεμάχια."