Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον αρμόδιο ανακριτή οι δύο «γονείς» που είχαν συλληφθεί για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.
Πρόκειται για 53χρονο και 46χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Ζεφύρι την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από καταγγελία ότι είχαν στο σπίτι τους ένα βρέφος του οποίου δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά την εξέταση των κατηγορουμένων προέκυψε ότι τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος το οποίο είχε γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, αφού έδωσαν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Βάσει όσων καταγράφονται στη δικογραφία, το ζευγάρι των κατηγορουμένων πήρε, έναντι του προαναφερόμενου ποσού, το μωρό, από Ελληνίδα Ρομά με την μεσολάβηση μίας γυναίκας, με το όνομα Κατερίνα, της οποίας το επώνυμο δεν είναι μέχρι τώρα γνωστό.
Το ζευγάρι φέρεται να επιχείρησε, χωρίς επιτυχία, να δηλώσει το κοριτσάκι στο Δήμο Φυλής, σύμφωνα δε με πληροφορίες, στην δικογραφία περιλαμβάνεται κατάθεση γυναίκας η οποία υποστηρίζει πώς η κατηγορουμένη προσποιούνταν την έγκυο πριν εμφανιστεί το μωρό.
Το κοριτσάκι, έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook