Πρωτοπόρος ο Δήμος Φαιστού για μια ακόμα φορά στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, σύμφωνα με το Μοντέλο Σχεδιασμού Τοπικών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης που συνέταξε και επιμελήθηκε 3μελης επιτροπή του επιστημονικού Συμβουλίου των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. 
Μια πραγματικά μεγάλη διάκριση για το Δήμο Φαιστού καθώς η οργανωμένη και η συστηματική δουλειά της Δημάρχου Φαιστού και της δημοτικής αρχής που επέμεινε και στήριξε τη Δια Βίου Μάθηση έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
Ο Δήμος Φαιστού παρουσιάζεται πλέον ως καλή πρακτική λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων του Δήμου Φαιστού επελέχθη από το Υπουργείο Παιδείας να αποτελεί οδηγό και καλή πρακτική που καλούνται σήμερα οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας να το ακολουθήσουν.
Το Υπουργείο ενημέρωσε όλα τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων αποστέλλοντας το Μοντέλο Σχεδιασμού Τοπικών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης προκειμένου να μπορέσουν να βρουν τα προγράμματα που επιθυμούν να υλοποιήσουν οι δήμοι. 
Ο Δήμος Φαιστού ήδη έχει υλοποιήσει από το καλοκαίρι του 2011 το τοπικό του πρόγραμμα και στη συνέχεια τις εκπαιδευτικές περιόδους 2011, 2012 και 2013. 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν οργανώθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού και συμμετείχαν πάνω από 1500 πολίτες προερχόμενοι από τις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού καθώς και από όμορους Δήμους.. 
Η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε \”Πραγματικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός ότι ο Δήμος Φαιστού, ο Δήμος μας αποτελεί καλή πρακτική σε θέματα Δια Βίου Μάθησης. 
Το Υπουργείο Παιδείας με σχετικό έγγραφο προτείνει σε όλους τους Δήμους της χώρας να ακολουθήσουν τη δουλειά του δήμου μας για να μπορέσουν και αυτοί να υλοποιήσουν επιτυχημένα προγράμματα για ενήλικες. 
Ως Δήμαρχος, από την πρώτη στιγμή είχα σαν όραμα την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης στο Δήμος μας, καθώς είχε μείνει πολύ πίσω με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές γι’ αυτό άλλωστε ήταν και το πρώτα θέμα που εισηγήθηκα ως δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. 
Το αποτέλεσμα σήμερα μας δικαιώνει απόλυτα καθώς εκτός από την αναγνώριση που έχουν λάβει τα προγράμματα από τους πολίτες του δήμου μας έρχεται και η αναγνώριση από το κεντρικό κράτος από το Υπουργείο Παιδείας. 
Με σκληρή δουλειά προσωπική αλλά και των εξαίρετων συνεργατών μου πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα που έφερε το Δήμο Φαιστού πρώτο Δήμο στη Δια Βίου Μάθηση σε όλη την Ελλάδα. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook