Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αρχίζοντας από την Κυπαρισσία, έτρεχαν οι γονείς μιας 11χρονης την Παρασκευή που μας πέρασε, για να αντιμετωπίσουν την οξεία σκωληκοειδίτιδα του παιδιού.

Τελικά όμως δεν μπόρεσαν να βρουν παιδοχειρουργό παρά μόνο στο Παίδων στην Αθήνα, όπως καταγγέλλει ο πατέρας.

Από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πήγαν στην Καλαμάτα. Από εκεί, αφού δεν υπήρχε γιατρός, τους έστελναν στην Πάτρα καθώς δεν υπήρχε γιατρός ούτε στην Τρίπολη – μέχρι που αποφάσισαν τελικά οι γονείς να πάνε στην Αθήνα. Ολα αυτά μάλιστα έγιναν ενώ… μετέφεραν το παιδί τους με το ΙΧ αυτοκίνητό τους.

Εύλογα πλέον, αφού έληξε η περιπέτειά τους και όλα πήγαν καλά με την υγεία του παιδιού, αναρωτιούνται αν τελικά αυτό είναι το σύστημα υγείας που θέλουμε να φτιάξουμε.

Ο πατέρας του παιδιού Γιάννης Γεωργακόπουλος από την Κυπαρισσία είπε χαρακτηριστικά:

«Την Παρασκευή το πρωί 25 του μηνός η κόρη μου είχε κάποιους πόνους στην κοιλιά οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο βράδυ, και την πήγε η μητέρα της στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Εγιναν κάποιες εξετάσεις από παιδίατρο και διέγνωσαν ότι έχει οξεία σκωληκοειδίτιδα. Είπαν στην μητέρα του παιδιού να το πάρει και να πάει Καλαμάτα, και μάλιστα όταν φτάσει εκεί να πάρει τηλέφωνο για να μιλήσει ο γιατρός της Κυπαρισσίας με αυτούς της Καλαμάτας. Φτάνοντας στην Καλαμάτα περίπου στις 3.30 της είπαν πως δεν εφημερεύει παιδίατρος, γι\’ αυτό να πάει στο παιδί στο Καραμανδάνειο (στην Πάτρα). Ρώτησε εκείνη αν υπάρχει κάποιος στην Τρίπολη και της είπαν πως ούτε εκεί εφημέρευε παιδοχειρουργός. Από εκεί και πέρα πήρα το παιδί μαζί με την πρώην σύζυγό μου και πήγα στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Εκεί οι άνθρωποι με δέχθηκαν και με έδιωξαν κατευθείαν για το Παίδων. Εκεί οι γιατροί με το που είδαν τις εξετάσεις από την Κυπαρισσία έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο. Ο γιατρός μού είπε δε ότι είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο».

Κλείνοντας ο πατέρας επισήμανε ότι από κανένα νοσοκομείο δεν τους μετέφεραν με ασθενοφόρο, οπότε πήγαιναν μόνοι τους με το αυτοκίνητό τους. Επίσης θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους γιατρούς στο Αττικό Νοσοκομείο και στο Παίδων για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook