Με μια αγρυπνία απόψε στη Ρώμη θα ξεκινήσουν επίσημα οι εκδηλώσεις για την οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, το τελευταίο στάδιο πριν από την αγιοποίησή του.

Παρούσα στην αγρυπνία θα είναι και η Γαλλίδα μοναχή, η θεραπεία της οποίας θεωρήθηκε από το Βατικανό ως το θαύμα που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου. Η αδελφή Μαρί Σιμόν Πιερ έπασχε από Πάρκινσον αλλά θεραπεύτηκε κατόπιν θαυματουργής παρέμβασης του πρώην Πάπα, λίγους μήνες μετά το θάνατό του.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η τελετή οσιοποίησης, στην οποία θα χοροστατήσει ο πάπας Βενέδικτος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Στην τελετή αναμένεται να παραβρεθούν δεκάδες ηγέτες απ\’ όλο τον κόσμο.

Ένας εκ των προσκεκλημένων πάντως αναμένεται να προκαλέσει επικριτικά σχόλια.Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος κατηγορείται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του απαγορεύει να ταξιδεύει σε χώρες-μέλη της Ε.Ε.. Όμως το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος και δεν ανήκει στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook