Την εντατικοποίηση των ελέγχων «ήδη από χθες» όπως είπε χαρακτηριστικά αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των ανηλίκων με όλα τα μέσα ζήτησε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός  προστασίας του πολίτη Μανόλης  Όθωνας από  τον  υποστράτηγο γενικό  αστυνομικό  διευθυντή περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Παραβολιδάκη , και τους αστυνομικούς  διευθυντές των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων και τους  διοικητές  των υποδιευθύνσεων ασφαλείας

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο κ. Όθωνας, «δόθηκε εντολή να υπάρξει ένα ειδικό ανά αστυνομική διεύθυνση σχέδιο με ευθύνη και επιμέλεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Κρήτης   προκειμένου να μην υπάρχει πλημμελής  και παρεμπιπτόντως ενασχόληση της αστυνομίας με το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για την κοινωνία. Ο έλεγχος των καταστημάτων πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις και χωρίς εκπτώσεις.» Όπως σημείωσε ο κ. Όθωνας  οι χώροι συγκεντρώσεις ανηλίκων , είτε είναι σχολεία , φροντιστήρια, χώροι άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων ,ίντερνετ καφέ ,είτε κέντρα διασκέδασης, πλέον θα πρέπει να επιτηρούνται από την αστυνομία και  όπου πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Το πώς θα το κάνει σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός  Προστασίας του Πολίτη, «είναι δική της δουλειά, και για αυτό θα ελεγχθεί.»

Σε ότι αφορά την λειτουργία των κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ο κ. Όθωνας είπε  ότι «παρακάλεσα την παρισταμένη στη σύσκεψη εισαγγελέα  εφετών Κρήτης να υπάρξει άμεσα μια συνάντηση, παρουσία και των δημάρχων των πρωτευουσών των 4 νομών του νησιού και των τουριστικών περιοχών που συγκεντρώνουν τέτοιες δραστηριότητες,  με τους κατά τόπους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς διευθυντές, προκειμένου να πάψει αυτό που παρατηρούμε όλοι εδώ και καιρό, η μεταφορά δηλαδή ευθυνών, που τελικά αυτό που αφήνει στην κοινωνία,  είναι μια αίσθηση ασυδοσίας και επίσης μια  αίσθηση ότι ο  νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook