Η παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου «My Greek Drama» στο Ηράκλειο της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του φθινοπώρου, και η επίσκεψη της οικογένειας Αγγελόπουλου στην Εμπαρο, γενέτειρα της σιδηράς κυρίας του «2004», έκανε ακόμη και τα νεότερα μέλη της να λατρέψουν το μέρος. 
Ηταν η πρώτη φορά που οι γιοι της Γιάννας είδαν τη μητέρα τους να συμμετέχει στο πανηγύρι της περιοχής και να πρωτοστατεί στα γλέντια χορεύοντας κρητικούς χορούς μέχρι αργά το βράδυ. 
Η Γιάννα ήταν πιο χαλαρή, αλλά και πιο κεφάτη από ποτέ, καθώς απολάμβανε τις συνήθειες που είχε ως νέα αλλά και την αγάπη των συντοπιτών της. Αργά το βράδυ όταν η οικογένεια επισκέφτηκε τη Μαρίκα Δασκαλάκη, μητέρα της Γιάννας, στο σπίτι της, το κέφι λέγεται ότι συνεχίστηκε όπως αρμόζει σε ένα γνήσιο κρητικό τσιμπούσι, το οποίο περιλάμβανε από χοχλιούς μπουμπουριστούς μέχρι κατσικάκι με κριθαράκι στη γάστρα: 

«Μάλιστα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που υποσχέθηκε να βρίσκεται στην Κρήτη κάθε φορά που του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις αλλά και ο καιρός. Η Εμπαρος, πέρα από το γεγονός ότι είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου του, είναι και ένας πραγματικά επίγειος παράδεισος».

Το οικόπεδο, οι μηχανικοί και το παλάτι του πρωτότοκου Παναγιώτη

\"\"

Την ίδια αγάπη για τα πατρογονικά μέρη της μητέρας τους έδειξαν και οι υιοί Αγγελόπουλοι, ιδιαίτερα ο Παναγιώτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οικολογικά θέματα. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου προχώρησε στην αγορά ενός οικοπέδου σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή γωνιά της Εμπάρου. 
«Ηδη μελετώνται τα σχέδια μιας βίλας, η οποία, πέρα από τα πολλά τετραγωνικά, θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη δωρική λιτότητα της περιοχής», λένε οι ντόπιοι και συνεχίζουν: «Το σπίτι προορίζεται για τον Παναγιώτη και οι αρχιτέκτονες έχουν ήδη πάρει φωτιά, καθώς το να φτιάχνεις ένα εξοχικό παλάτι για μια τέτοιας κοινωνικής επιφάνειας οικογένεια δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο». 
Τα σχέδια επιβλέπει η ίδια η Γιάννα, η οποία μάλιστα είναι διατεθειμένη να παρακολουθήσει και την πρόοδο των εργασιών, έστω κι αν το πρόγραμμά της της επιβάλλει συχνά ταξίδια σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η συμμετοχή της στο Ιδρυμα Κλίντον και η παρουσίαση του βιβλίου της «Μy Greek Drama» μπορεί να την αναγκάζουν να βρίσκεται διαρκώς σ’ ένα αεροπλάνο, ωστόσο η Εμπαρος πάντα θα έχει μια θέση στο πρόγραμμά της, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να φιλοξενήσει την οικογένειά της. 

«Τα παιδιά της Γιάννας, κοσμοπολίτες με επιχειρηματικό μυαλό, ίσως και να σκέφτονται την αξιοποίηση της κρητικής μάνας γης, με εξαγωγές στο εξωτερικό που θα συστήσουν τα κρητικά προϊόντα στα ακριβότερα delicatessen του κόσμου», λένε οι ντόπιοι. Το γεγονός άλλωστε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η Καρολίνα Αγγελοπούλου σε κάποιο ταξίδι της στο Ηράκλειο ρωτούσε για τις τιμές και τα δεδομένα που επικρατούν στην εμπορία του λαδιού, ίσως και να σηματοδοτεί τη σκέψη για new business με άρωμα κρητικό…

protothema.gr/Μαρία Λεμονιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook