Πυρ και μανία με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που σήκωσαν παντιέρα για τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας είναι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Κι αυτό διότι θεωρούν ότι οι συνάδελφοί τους της ΝΔ με την κίνησή τους να καταθέσουν ερώτηση πετυχαίνοντας και την παρέμβαση Σαμαρά κέρδισαν τις εντυπώσεις για ένα θέμα που ελάχιστα οφέλη έχει επί της ουσίας, αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό κτηνοτρόφων και όχι τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που πλήττονται από τον νέο φόρο.
Παράλληλα, όμως εμφανίζονται έξαλλοι και για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μολονότι βελτίωσε πολλές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν κατόρθωσε να τις επικοινωνήσει με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι γαλάζιοι βουλευτές να δίνουν μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών.
«Μα είναι δυνατόν να βγαίνει ο Δάνης Τζαμτζής και να κάνει πολιτική;» σχολιάζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήμερα ετοιμάζονται να καταθέσουν τα δικά τους αιτήματα στην συνεδρίαση του αρμόδιου ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή με αντικείμενο τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ήδη κάποιοι εξ αυτών κυρίως από αγροτικές περιοχές όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Δριβελέγκας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Βουλής του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν συζήτηση για το θέμα της φορολόγησης των αγροτικών εκτάσεων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να βάλει πάγο στους προβληματισμένους βουλευτές με το επιχείρημα ότι δεν γίνεται να φορολογείται διαρκώς η μεσαία και αστική τάξη.
Τα μηνύματα που πέρασαν χθες το βράδυ οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, ότι δηλαδή είναι ανοιχτό το θέμα των βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΑ καθησύχασε έστω και λίγο τους ανήσυχους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι στα κάγκελα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και ζητεί να υπάρξει συνάντησή του με τον αρμόδιο εισηγητή Θάνο Μωραίτη για το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων που αφορά το \”αγκάθι\” των εξώσεων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook