Τελευταία ενημέρωση 3.32 μ.μ.

Νέο κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένης σημειώθηκε στο Ηράκλειο, αλλά αυτή τη φορά οι δράστες μάλλον δεν πρέπει να αισθάνονται καθόλου ήσυχοι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ και του Θ. Περβολαράκη, δύο γυναίκες και ένας άνδρας πλησίασαν έξω από το σπίτι της στο Κομμένο Μπεντένι, μια ηλικιωμένη, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα οι τρεις είπαν στην 81χρονη λέγοντάς της ότι γνωρίζουν την ανιψιά της η οποία απολύθηκε πρόσφατα, και προκειμένου να λάβει την αποζημίωσή της ύψους 12.000 ευρώ, έπρεπε να τους δώσει 5.000 ευρώ, εκ μέρους της.

Η γυναίκα πείστηκε πήγε σε τράπεζα της Πλ. Κορνάρου μαζί με τους 3, σήκωσε 5 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο μπαίνοντας στο αμάξι που είχαν χρησιμοποιήσει και ενώ επέστρεφαν πίσω τους είπε πως τα χρήματα δεν θα τους τα δώσει αν δεν μιλήσει με την ανιψιά της.

Τότε η μία από τις δύο απατεώνισσες της άρπαξε με τη βία την τσάντα, την έριξε στο έδαφος και μαζί με τους δυο συνεργούς της εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 81χρονη βλέποντας φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΛ.ΑΣ αναγνώρισε τη μία από τις δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του flashnews.gr, η αστυνομία ταυτοποίησε εκτός από τη μια γυναίκα και τον άνδρα.

\"\"

\"\"

Πρόκειται για άτομα που έχουν συλληφθεί για αντίστοιχες πράξεις στην Αθήνα, πριν από μικρό χρονικό διάστημα (δείτε εδώ)

Μάλιστα είναι οι ίδιοι που χτύπησαν και στη Ν. Αλικαρνασσό με θύμα μια 65χρονη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

\”Εξιχνιάστηκαν, χθες (30.10.2013), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δυο διαφορετικές υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, ηλικίας 81 και 65 ετών.

Σύμφωνα με καταγγελία της 65χρονης, προχθές (29.10.2013) το μεσημέρι, δύο άγνωστες γυναίκες, παρουσιαζόμενες ως υπάλληλοι της εφορίας, την έπεισαν να τους παραδώσει κοσμήματα χρηματικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, προκειμένου να αποδεσμεύσουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, υπέρ συγγενικού της προσώπου.

Επιπλέον, χθες (30.10.2013) το πρωί, σύμφωνα με καταγγελία της 81χρονης, τρία άγνωστα άτομα (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) παρουσιαζόμενοι ως φιλικά πρόσωπα οικογενειακού της ατόμου, την έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700) ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο εκ των παραπάνω δραστών.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση δράστιδα είναι 26χρονη ημεδαπή και στη δεύτερη, ως δράστης ταυτοποιήθηκε 30χρονος ημεδαπός. Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ πρόσφατα συνελήφθησαν σε περιοχή της Αττικής για συναφή αδικήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook