Την ενημέρωση ότι μέχρι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει πραγματοποιήσει την πληρωμή της προκαταβολής του 50% Ενιαίας Ενίσχυσης, ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ, λαμβάνουν οι αγρότες που τηλεφωνούν τόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο ΥπΑΑΤ. 
Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Τράπεζας το πότε θα δώσει την εντολή της πληρωμής. Πάντως, αν όλα κυλήσουν ομαλά το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Παρασκευής για ανάληψη από τα ATM.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε αυτή την πληρωμή όλοι προσπαθούν να μην επαναληφθούν τα λάθη των προηγούμενων εβδομάδων. Οπότε το πιθανότερο είναι ανακοινώσεις για την πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης από πλευράς ΥπΑΑΤ να πραγματοποιηθούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την εξόφληση της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, δεν υπάρχει κάτι νεότερο και όλα δείχνουν ότι μετατίθεται για το επόμενο διάστημα. Άλλωστε στην συγκεκριμένη πληρωμή μεγάλο ρόλο διαδραματίζει το Υπουργείο Οικονομικών.
agrotypos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook