Την ανάκληση 33 απολύσεων από τον τομέα της διανομής των προϊόντων της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη, ζητούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ), η πανελλήνια ομοσπονδία εμφιαλωμένων ποτών και το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Αρτεμίου και ο πρόεδρος του σωματείου Γρηγόρης Παπαδόπουλος, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσαν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ταυτόχρονα βγάζουν «κόκκινη στην «Coca Cola», που σημαίνει ότι θα ενημερώσουν τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα των εργαζομένων, διότι, όπως είπαν, η συμπεριφορά της εταιρείας δημιουργεί «μείζον ηθικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα».

Κατήγγειλαν, επίσης, ότι ο τομέας της διανομής προϊόντων παραχωρείται σε εργολάβους, που προτιμούν εργαζόμενους με χαμηλές αμοιβές, και ζήτησαν να επαναλειτουργήσει η παραγωγική μονάδα της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη.

Τον κίνδυνο να εφαρμοστεί η μέθοδος της διανομής προϊόντων μέσω εργολάβων και από άλλες επιχειρήσεις επεσήμαναν ο γ.γ. του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο αντιπρόεδρος Μάκης Κούρας και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

newpost.gr