Υλικά

• 300 γρ. σπαγγέτι
• 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 180 γρ. φιλέτο κοτόπουλο απο στήθος, κομμένο σε μικρές λωρίδες
• Αλάτι & πιπερι (ανάλογο) 
• 80 γρ. κεφαλογραβιέρα

Για την πομάδα (πέστο) ρόκας
• 100 γρ. φύλλα ρόκας
• 60 γρ. ψίχα καρυδιού
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 60 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την πομάδα βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ενσωματώνοντας τα. 

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. 

Μόλις βράσουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε απο το νερό τους και τα ρίχνουμε μέσα σε ενα μεγάλο μπώλ. Προσθέτουμε την πομάδα (πέστο) και το κοτόπουλο. 

Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε και τα ντοματίνια. 

Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας άν θέλουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.