Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου διοργανώνουν την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου συνέδριο-διημερίδα με αντικείμενο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον ελλαδικό χώρο.

Το συνέδριο που συνδιοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κρήτης, και του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. πρόκειται να διεξαχθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ οι εργασίες του θα μεταδίδονται με live-streaming από τον ιστότοπο του ΟΛΗ.

Στόχος του συνεδρίου με τον γενικό τίτλο: «Ελληνικοί Λιμένες Κρουαζιέρας: Καλές πρακτικές & διάδοση εμπειρίας», είναι να αναδειχθεί η σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων για την αποτελεσματική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, να αναδειχτούν οι καλές πρακτικές, που εφαρμόζονται ήδη στο λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου, ως αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας που διέπει τη σχέση λιμανιού-πόλης-παραγωγικών φορέων.

Στις διάφορες θεματικές ενότητες του συνεδρίου πρόκειται να συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη των Οργανισμών Λιμένων, της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, των εταιρειών-πρακτόρων κρουαζιέρας και επιστημονικών φορέων.

Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις ειδικευμένων επιχειρήσεων του τόπου μας που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου και συμβάλουν με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της εμπειρίας των επισκεπτών.

Επίσης, ανάμεσα στα άλλα, πρόκειται να παρουσιαστούν στοιχεία για την εξέλιξη και την προοπτική της βιομηχανίας κρουαζιέρας στον ελλαδικό χώρο και την Μεσόγειο. Επίσης, προτάσεις των συμμετεχόντων για την αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος και την διείσδυση της «ελληνικής κρουαζιέρας» σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, δηλαδή του φορέα διαχείρισης του δεύτερου σημαντικότερου λιμένα Homeport στη χώρα, επιδιώκει να συμβάλει στην διάχυση της εμπειρίας, που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς-φορείς διαχείρισης λιμένων και τα επιμελητήρια στον χώρο του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα λιμάνια και το παραθαλάσσιο μέτωπο κάθε προορισμού είναι καθοριστικά για την ενδυνάμωση της ελληνικής κρουαζιέρας και την ανταγωνιστικότητα της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook