Ανακοίνωση-ανοικτή επιστολή με τίτλο \”Δεν ανοίγουμε την Κυριακή 3 Νοέμβρη\” προς τους εμπόρους του Ηρακλείου απέστειλε η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Στις 3 Νοέμβρη δεν κρίνεται αν θα έχουμε «σύγχρονες» πόλεις όπου όλοι την Κυριακή χαρούμενοι θα κάνουν τα ψώνια τους, αλλά κρίνεται αν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι και οι άλλοι επαγγελματίες μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο θα ορθώσουν τείχη αντίστασης απέναντι στις απαιτήσεις των μονοπωλίων του εμπορικού κλάδου και όχι μόνο αυτών.

Κρίνεται αν θα ανοίξει, διάπλατα ο δρόμος για την απόλυτη κυριαρχία τους σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων και με πλήρως ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους.

Οι μεγαλέμποροι (μέσω της ΕΣΕΕ) απαίτησαν χθες νέα μείωση μισθών για τους εμποροϋπάλληλους της τάξης του 13%. Είναι οι ίδιοι που απαίτησαν το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, τη δουλειά με το μπλοκάκι, την εκ περιτροπής εργασία. Τα αντεργατικά αυτά μέτρα υλοποιήθηκαν πρώτα στους εμποροϋπαλλήλους και σήμερα δυστυχώς εφαρμόζονται σε όλους τους κλάδους. Το ίδιο επιδιώκουν να γίνει και με την Κυριακάτικη αργία.

Ξέρουν καλά τι κάνουν, ξέρουν πότε να βάζουν θέματα, να θέτουν απαιτήσεις. Ξέρουν ότι αν η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας γίνει μόνιμη, τότε θα αυξηθεί η κερδοφορία τους, θα φυλλορροήσουν τα μικρά μαγαζιά από την αγορά που θα αδυνατούν να μείνουν ανοικτά 365 μέρες το χρόνο. Στα σκαριά εξάλλου θα είναι επί μονίμου βάσεως η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Η ΠΑΣΕΒΕ παλεύει με συνέπεια μέσα και έξω από τον εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου με όσες δυνάμεις διαθέτει για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής, έχει συμβάλει αποφασιστικά να πάρει επίσημα θέση ενάντια στην κατάργηση ο ΕΣΗ σαν φορέας έστω και αν η ηγετική ομάδα του (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) έχει συχνά διφορούμενη στάση κάνοντας με αυτό τον τρόπο πλάτες στις μεγάλα εμπορικά καταστήματα που επιθυμούν διακαώς για πλήρη απελευθέρωση.

Απευθυνόμαστε σε κάθε μικρό έμπορο, σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, σε κάθε επαγγελματία μπροστά στην Κυριακή 3 Νοέμβρη που επίσημα αρχίζει η εφαρμογή του μέτρου και τους καλούμε να μην πέσουν στην παγίδα που έχουν στήσει από κοινού Κυβέρνηση, μεγαλέμποροι, ΕΕ.

Η ίδια η ΕΣΕΕ που έχει κάνει πλάτες στην Κυβέρνηση για τις 7 Κυριακές, είναι εκείνη που έχει δώσει στοιχεία για χώρες τις ΕΕ στις όποιες εφαρμόστηκε το μέτρο. Πάνω από 70% των καταστημάτων μικρών και μεσαίων έκλεισαν, ενώ οι εργασιακές σχέσεις στα μεγάλα καταστήματα έγιναν λάστιχο. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν.
Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους στο εμπόριο μια είναι η διέξοδος, αυτή της πάλης για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής, της κοινής συλλογικής δράσης ενάντια στον νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Την Κυριακή 3 του Νοέμβρη να μην ανοίξει κανένα μικρομάγαζο!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook