Εξαρθρώθηκε διεθνής οργάνωση απαγωγής παιδιών από την ιταλική αστυνομία, που δρούσε στην Κύπρο, την Τυνησία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η οργάνωση που είχε έδρα στο Παλέρμο της Σικελίας και εντοπίστηκε από τους άνδρες του στρατού και της αρμόδιας υπηρεσίας των ιταλικών αρχών, απήγαγε παιδιά χωρισμένων ή εν διαστάσει συζύγων.

Τα μέλη προχωρούσαν σε αρπαγές ανηλίκων, κάνοντας χρήση βίας, όπλων, σπρέι πιπεριού, ναρκωτικών ουσιών ακόμα και taser, είτε στα μέλη των οικογενειών των παιδιών είτε στα ίδια τα θύματα.

\"\"

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες είναι και η Ουκρανή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Λαρίσα Μοσκαλένκο, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες ζει στο Παλέρμο και διατηρεί εταιρία ενοικίασης σκαφών. Φέρεται, λοιπόν, να παρείχε σκάφη και κυβερνήτες για τη μεταφορά των ανηλίκων από τις χώρες όπου δρούσε η οργάνωση.

Πάντως, ο «εγκέφαλος» της ομάδας λέγεται πως είναι ένας άνδρας από τη Νορβηγία, ενώ πίσω από την εκτέλεση του σχεδίου είναι ένας άνδρας από τη Σουηδία.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, όπως εμπορία ανηλίκων, απαγωγές, σύσταση συμμορίας, ζητούσαν μέχρι και 200.000 ευρώ από χωρισμένους γονείς που ήθελαν να αποσπάσουν τα παιδιά τους από την ή τον πρώην σύντροφό τους που είχε την φροντίδα του ανήλικου βάσει δικαστικής απόφασης.

\"\"

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, η διεθνής εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως προκάλυμμα τη δραστηριότητα μιας νορβηγικής εταιρίας που ονομάζεται ABP World Group και αποτελείται από βετεράνους των ειδικών δυνάμεων διαφόρων στρατών όλου του κόσμου.

Οι γονείς ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων των παιδιών, για να τα αποσπάσουν από τον άλλο γονέα, με αποτέλεσμα να ζητούν τις υπηρεσίες της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία η δράση της σπείρας ξεκίνησε το 2012, με το πρώτο τους θύμα να είναι ένα παιδί από την Τυνησία, το οποίο απήγαγαν και το μετέφεραν στο Παλέρμο και από εκεί στη Νορβηγία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook