Στην εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παράνομου στοιχήματος που δρούσε σε όλη την Ελλάδα προχώρησε η αστυνομία.

Από χθες, Τετάρτη, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 53 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα 14 σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η πολύμηνη έρευνα αποκάλυψε τη λειτουργία τριών διαφορετικών συμμοριών που δρούσαν από μόνες τους αλλά και σε συνεργασία με αντικείμενο το παράνομο στοίχημα, τα τυχερά παίγνια και το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Την έκταση της δράσης του κυκλώματος αποκαλύπτει το γεγονός ότι
συλλήψεις έγιναν σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Πέλλας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία:

-Στην πρώτη εγκληματική οργάνωση
Ταυτοποιήθηκαν 17 μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Κομοτηνής.
Συνελήφθησαν δώδεκα 12 άτομα, ενώ αναζητείται ο 51χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.

-Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση:
Ταυτοποιήθηκαν 37 μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθησαν τριάντα δύο 32 άτομα, εκ των οποίων και ο 38χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.

-Στην τρίτη εγκληματική οργάνωση:
Ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων και 41χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε πολύμηνη, μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν ενδείξεις, που αφορούσαν σε πληθώρα παράνομων εισπράξεων σε διάφορα καταστήματα της Χαλκιδικής, ενώ αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν, κατά περίπτωση.

Τα μέλη των συμμοριών, που είχαν ξεκινήσει τη δράση τους τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες του 2013, είχαν φτάσει στο σημείο ακόμα και να συστήσουν παράνομα «πρακτορεία», υποκαθιστώντας τον Ο.Π.Α.Π.

Κι επειδή, μάλιστα, το στοίχημα για ποδοσφαιρικούς και άλλους αγώνες δεν τους έφτανε, σχεδίαζαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, μέσω της από κοινού δημιουργίας νέας ιστοσελίδας στοιχήματος για πόκερ.

Η ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των «αρχηγών» διέθετε προσωρινά αδειοδοτημένη ιστοσελίδα, στην οποία δεν επιτρέπεται να μεσολαβεί κατάστημα ή μεσάζοντας, που συναλλάσσεται με τον παίκτη και να λαμβάνει ποσοστά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες πλήρωναν με μετρητά στα καταστήματα, ενώ στις ιστοσελίδες η χρέωση γινόταν ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση της αδειοδοτημένης ιστοσελίδας με προσωρινή άδεια, όπου τα κέρδη φορολογούνται, δεν εγγράφονταν όλες οι συναλλαγές της, με αποτέλεσμα οι παίκτες να αποκτούν μεγαλύτερα κέρδη και το Δημόσιο να στερείται τους αναλογούντες φόρους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook