Ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad αντί να προμηθεύει την κυβέρνηση του με όπλα, πετρέλαιο και φαγητό, έχει στραφεί στις ρωσικές τράπεζες για να αποκτήσει πρόσβαση προς τους διεθνής δανειστές παρά τον κίνδυνο να απομονωθούν από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

Λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στο καθεστώς Assad, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, είναι απαγορευμένο στους ιδιοκτήτες τραπεζών να συνάπτουν συμφωνίες με την Κεντρική και την Εμπορική τράπεζα της Συρίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, κάποιοι Ρώσοι δανειστές έχουν επιχειρήσει να ενισχύσουν τους δεσμούς ανάμεσα στην Δαμασκό και τη Ρωσία.

Η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων της Συρίας, και μέλος ασφαλείας του ΟΗΕ, υποστηρίζει το καθεστώς Assad.

Kαθώς ο Assad χρησιμοποίησε ρευστό από τις ρωσικές τράπεζες για να πληρώσει τις στρατιωτικές του δαπάνες για πολεμικά αεροσκάφη, η Εμπορική Τράπεζα της Συρίας έχει ανοίξει λογαριασμούς σε μία μικρή μοσχοβίτικη τράπεζα, την Tempbank και βρίσκεται σε συζητήσεις για την επέκταση του δεσμού τους.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook