«Έχουν ακουστεί πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους βουλευτές και πολλές από αυτές θα εφαρμοστούν» δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. 
«Είναι άδικο να λες ότι φορολογώ μόνο τα σπίτια και αγνοώ την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης,, προσθέτοντας πως με τον Ενιαίο Φόρο θα «έχουμε ένα πιο δίκαιο σύστημα» που θα συνεπάγεται «μία σχετική ελάφρυνση» των βαρών που έχουν επωμιστεί ορισμένοι πολίτες.
Στρέφοντας το βλέμμα στην υπόθεση των Κυριακών, με αφορμή την έναρξη σήμερα του πρώτου εκπτωτικού δεκαημέρου στα καταστήματα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως είναι αποφασισμένος να «μην κάνω ότι δεν είδα αυτά που είδα στην Ευρώπη», παρά τις «μάχες οπισθοφυλακών» που δίνονται ακόμα για αυτό το ζήτημα.
Προειδοποίησε μάλιστα πως η Ελλάδα «δεν πρέπει να κλειστεί στο καβούκι της» τη στιγμή που πόλεις όπως η Βαρκελώνη ή η Κωνσταντινούπολη έχουν καταστήματα που λειτουργούν με εκτεταμένα ωράρια, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν απώλειες στο μέτωπο του τουρισμού.
Αναφερόμενος στο σύνολο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως ο «πυρήνας» του προβλήματος είναι το μέγεθος του κράτους, σημειώνοντας πως οι «δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει η Αθήνα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων «πρέπει να προχωρήσουν».
Βασικοί άξονες στους οποίους κινείται η κυβέρνηση είναι οι «διαρθρωτικές αλλαγές», οι «ιδιωτικοποιήσεις» και ο «περιορισμός του Δημοσίου».
Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η Ελλάδα το 2013 βρίσκεται στην 4η θέση απορροφητικότητας, ενώ ήταν 18η στην Ευρώπη των «27» το 2012.
Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως εντός του Νοεμβρίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα οδηγεί στην απελευθέρωση των αγορών.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook