Αίτημα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο Περιβολίων, κατέθεσε στην πρόεδρο του Συμβουλίου, η παράταξη \”Δήμος Ενεργών Πολιτών\”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”από πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής κ. Τάσου Βάμβουκα και μελών της παράταξής μας στο δημοτικό σχολείο Περιβολίων, διαπιστώθηκε ότι το σχολείο αυτό εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης. Ήδη οι μαθητές είναι υπεράριθμοι και οι τάση είναι αυξητική με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό δημοτικό σχολείο μιας αναπτυσσόμενης πρώην κοινότητας του Δήμου μας.

Η ύπαρξη τριών προκατασκευασμένων αιθουσών οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κακή κατάσταση και χρήση ακατάλληλων αιθουσών που στέγαζαν κάποτε τα μαγειρεία, δεν αποτελεί λύση και το αίτημα του σχολείου προς το Δήμο για άμεση εγκατάσταση νέων αιθουσών απαντήθηκε αρνητικά.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το νηπιαγωγείο που στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.
Με δεδομένο ότι δεν έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέων σχολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, θα πρέπει κατά την γνώμη μας αυτό να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωρίζοντας τους περιορισμούς για επέκταση που έχει το υπάρχον σχολικό ακίνητο.
Επειδή όμως οποιαδήποτε λύση δημιουργίας νέας σχολικής μονάδας είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, θα πρέπει να εξαντληθούν κατά την άποψή μας όσο το δυνατόν ταχύτερα, όλες οι λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές. Μεταξύ αυτών προτείνουμε να εξεταστεί και η δυνατότητα ένταξής του στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «πράσινα σχολεία» που θα βοηθήσει στην βελτίωση των κτηριακών υποδομών. 
Παρακαλούμε όπως ενημερώσουν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για τις ενέργειες που έχουν κάνει και που προτίθενται να κάνουν, για την λύση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, του σοβαρού αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινωνία της περιοχής των Περιβολίων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook