Σχετικά με την πολυσυζητημένη αξιοποίηση ακινήτου - φιλέτου 44ων στρεμμάτων, θέλω να καταθέσω τις κάτωθι παρατηρήσεις :

1. Με αφορμή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, παρακολουθήσαμε αυτές τις ημέρες τους προβληματισμούς όλων και διαπιστώσαμε το πόσο έχει χάσει την αξία της η κάθε μορφή ακινήτου. Δεδομένου αυτού αλλά και των συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα, το να ζητάει κάποιος να ξεπουλήσει το καλύτερο φιλέτο του βόρειου παραλιακού μετώπου είναι τραγικό λάθος, αν όχι έγκλημα.

2. Δυστυχώς, δεν γίνεται καμία συζήτηση για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και το πως θα «δέσει» η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και η όποια προσπάθεια προσκρούει στην δεδομένη κατάσταση η οποία είναι γνωστή σε όλους τους Ηρακλειώτες, προσκρούει δηλαδή στο γεγονός ότι η παραλιακή δεν ανήκει στον πολίτη αλλά στα αυτοκίνητα και στα συμφέροντα της νύχτας.

3. Είναι αδιανόητο μια τέτοια δημοτική περιουσία να μην αξιοποιηθεί από το Δήμο, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία μέσα από την τεχνική του υπηρεσία και την πολεοδομία, αλλά να δίδεται σε μια ανώνυμη εταιρία που δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία και στελεχώνεται από μη εκλεγμένα άτομα.

4. Είναι επίσης αδιανόητο όλες οι μεθοδεύσεις να λαμβάνουν χώρα έξι μήνες πριν τις εκλογές, από ένα μνημονιακό Δήμαρχο που στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν συγκεντρώνει ούτε το ένα τέταρτο όσον αφορά την θετική γνώμη των πολιτών.

5. Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής, «αν δεν είχε αξιοποιηθεί από την ανώνυμη εταιρία τότε θα το είχε πάρει το ΤΑΙΠΕΔ», δεν ευσταθεί.

Τώρα, το ξεπουλάει η Ανώνυμη Εταιρία σε ιδιώτη, τότε θα το ξεπουλούσε το ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή, το δίλημμά είναι ποιος θα ωφεληθεί και μόνο από το ξεπούλημα ;

Δυστυχώς, η βιασύνη της δημοτικής αρχής να εκποιήσει ένα από τα καλύτερα κομμάτια της δημοτικής περιουσίας, βάζει σε υποψίες αρκετούς.

Οφείλει η δημοτική αρχή να σεβαστεί τον Ηρακλειώτη, να σταματήσει το ξεπούλημα και εφόσον περάσει η περίοδος κρίσης και αποφασιστεί ποιου είδους αξιοποίηση ωφελεί το Ηράκλειο, τότε ας αρχίσει η διαδικασία αξιοποίησης του από τον Δήμο Ηρακλείου και μόνο.