Ο Saif al-arab Gaddafi, o νεώτερος γιος του Λίβυου ηγέτη, Muammar Gaddafi, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σφοδρής αεροπορικής επίθεσης των συμμαχικών δυνάμεων, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο συγκρότημα κατοικιών του ισχυρού άνδρα της αφρικανικής χώρας στην Τρίπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Moussa Ibrahim.

«Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών. Για άλλη μια φορά οι Σταυροφόροι του ΝΑΤΟ απέδειξαν ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Πριν από λίγο αεροσκάφη βομβάρδισαν μέρος του συγκροτήματος του Muammar Gaddafi κατά την οποία σκοτώθηκαν ο νεώτερος γιος του, Saif al-arab Gaddafi, 29 χρονών και τρία εγγόνια του. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν εντελώς άοπλοι», δήλωσε.

Την ώρα της επίθεσης ο Muammar Gaddafi και η σύζυγός του βρίσκονταν μέσα στο συγκρότημα το οποίο υπέστησε εκτεταμένες καταστροφές, με έναν μάλιστα από τους πυραύλους να μην εκρήγνυται και να παραμένει μέσα στον κατεστραμμένο χώρο.

«Το σπίτι του Saif al-Arab Gaddafi δέχτηκε επίθεση από ισχυρά πυρά. Ο ηγέτης και η γυναίκα του βρίσκονταν στο σπίτι με φίλους και συγγενείς. Ο ηγέτης μας είναι καλά και δεν έχει τραυματιστεί. Ήταν μια ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρις ενός, αν είναι αυτό που μας απομένει. Ο ηγέτης μας χθες προσέφερε ειρήνη στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ σήμερα μας απάντησε», πρόσθεσε.

Ο 29χρονος Saif al-Arab Gaddafi είναι ο λιγότερο γνωστός γιος της οικογένειας Gaddafi και θεωρούταν ουσιαστικά άφαντος μέχρι την έναρξη των συγκρούσεων με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Σε σχέση με τον άλλο γιο του Gaddafi, Saif al-Islam, ήταν εξαιρετικά χαμηλών τόνων και πρόσφατα είχε επιστρέψει από τη Γερμανία όπου σπούδαζε.


Άγνοια για τους θανάτους δηλώνει το ΝΑΤΟ

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός η διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο προάστιο Bab al-Azizya της Τρίπολης, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει τον θάνατο του νεώτερου γιου του Λίβυου ηγέτη και των τριών εγγονών του.

«Το NATO συνέχισε τα χτυπήματα ακριβείας ενάντια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος Gaddafi στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλήττοντας γνωστό κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Bab al-Azizya. Όλοι οι στόχοι είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δε χτυπάμε πολίτες», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, στρατηγός Charles Bouchard.

Σχετικά με τις αναφορές για νεκρούς ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Gaddafi δήλωσε άγνοια, προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλη λύπη για εμάς η απώλεια της ανθρώπινης ζωής, ειδικά όταν πρόκειται για αθώους πολίτες οι οποίοι τραυματίζονται από τις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην αφρικανική χώρα».

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook